Comuniştii moldoveni, indignaţi de declaraţiile lui Marcel Ciolacu: „România se pregăteşte să anexeze militar Republica Moldova”

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova condamnă dur declaraţiile făcute de Marcel Ciolacu în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut la Chişinău cu înalţi oficiali, printre care şi Maia Sandu, interpretarea PCRM fiind că România vrea să anexeze militar Moldova.

07 iun. 2022, 12:29
Comuniştii moldoveni, indignaţi de declaraţiile lui Marcel Ciolacu: „România se pregăteşte să anexeze militar Republica Moldova”

PCRM consideră că „România nu a abandonat planurile sale revanșiste pentru Moldova suverană și se așteaptă să profite de situația politico-militar dificilă din regiune, pentru a le implementa. Așa cum a făcut în 1918” și cere Bucureștiului să vină cu scuze oficiale, transmite Unimedia.

„La o întâlnire cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, înaltul oficial de la București a spus că România este un scut militar pentru Moldova și „așa ar trebui să fie”. Caracteristic este faptul că prezumțiosul deputat român nu a primit nici cea mai mică ripostă de la președintele parlamentului moldovenesc, care, evident, a tratat ca pe ceva obișnuit declarațiile acestuia, care au avut drept scop înjosirea statalității țării noastre.

Comuniștii moldoveni califică astfel de declarații din partea Bucureștiul oficial drept un factor de pregătire a opiniei publice pentru o eventuală intervenție militară în Moldova.

Evident, România nu a abandonat planurile sale revanșiste pentru Moldova suverană și se așteaptă să profite de situația politico-militar dificilă din regiune, pentru a le implementa. Așa cum a făcut în 1918.

Citeşte şi: Un deputat USR demisionează din partid şi se mută la PNL: „Nu pot rămâne într-un partid fără strategie de viitor”

Este evident că planurile de a organiza o ședință comună a organelor legislative din Moldova și România, care nu are precedent mondial în cooperarea interparlamentară, sunt legate de dezvoltarea acestor idei provocatoare.

PCRM cere autorităților moldovenești să dezavueze imediat declarațiile Președintelui Camerei Deputaților a României, iar Bucureștiul este obligat să-și ceară scuze pentru umilirea suveranității și neutralității Republicii Moldova”, se menționează într-un comunicat remis de PCRM, potrivit Stiripesurse.

Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Marcel Ciolacu, a declarat că Republica Moldova nu are nevoie de ajutorul militar român, mai ales având în vedere statutul de neutralitatea prevăzut de Constituția RM. Totodată, acesta spune că „este nevoie de securizarea frontierelor, cu beneficii pentru întreaga Europă”.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu insistă pentru aderarea Moldovei la UE: „Este obligația României”