Concurs de proiecte pentru dezvoltarea urbanistică şi arhitecturală a oraşului Măgurele

Ministerul Educaţiei ( MENCS) şi Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” lansează un concurs de proiecte pentru dezvoltarea zonei Măgurele, în jurul proiectului Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI-NP),cunoscut şi sub numele de „laserul de la Măgurele”.

17 mart. 2016, 12:48
Concurs de proiecte pentru dezvoltarea urbanistică şi arhitecturală a oraşului Măgurele

Ministerul Educaţiei şi Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” lansează pe 18 martie un concurs adresat ideilor pentru dezvoltarea urbanistică şi arhitecturală a oraşului Măgurele şi a arealului din jur. Ideea proiectului este crearea unui tech hub de ultimă generaţie în jurul proiectului laserului de la Măgurele, Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP).

„Competiţia se adresează echipelor formate din studenţi, proaspăt absolvenţi sau tineri cercetători din ţară şi din străinătate şi nu există taxe de înscriere”, a transmis Adrian Curaj, potrivit Mediafax.

Locul I va primi 6.000 de euro, locul doi va fi premiat cu 4.500 de euro şi locul trei cu 3.500 de euro. De asemenea, se vor oferi şi trei premii din partea sponsorilor, fiecare în valoare de 2.000 de euro.

Lansarea oficială a proiectului va avea loc vineri, 18 martie, iar termenul-limită pentru depunerea proiectelor este 1-5 septembrie. Anunţarea finaliştilor se va face pe 13 septembrie şi a câştigătorilor, pe 20 septembrie.

Pe lista scurtă vor fi cel mai probabil în jur de 30 de proiecte, care vor fi prezentate şi comunităţii oraşului Măgurele.