CONCURS DIRECTORI GENERALI ŞI ADJUNCŢI. Peste 400 de profesori s-au înscris în primele zile

Peste 400 de profesori s-au înscris în primele zile pentru concursurile de directori generali şi adjuncţi, până vineri la prânz, la nivel naţional fiind vacante 6.500 de prosturi de directori generali şi 2.500 de directori adjuncţi.

16 sept. 2016, 10:44
CONCURS DIRECTORI GENERALI ŞI ADJUNCŢI. Peste 400 de profesori s-au înscris în primele zile

Una dintre condiţiile pentru participarea la concurs este ca profesorii să facă parte din corpul naţional al experţilor în management educaţional care numără, după a 10-a sesiune de admitere, 23.000 de membri.

„Până la sfârşitul zilei de joi erau înscrişi 400 de candidaţi la concurs. La sfârşitul zilei vom vedea câţi s-au mai înscris vineri. La nivel naţional avem 6.500 de posturi vacante de directori generali şi 2.500 de directori adjuncţi. Este pentru prima dată după opt ani când se organizează acest concurs”, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al MENCS, Mirabela Amarandei.

Candidaţii care vor să concureze pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct în şcoli pot depune dosarele în sistem electronic pe platforma informatică dedicată, începând de marţi, 13 septembrie, şi până în 2 octombrie, acestea fiind primele concursuri organizate după opt ani, a declarat, marţi, pentru News.ro, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru.

VEZI SI: PNL propune MĂRIREA normei didactice. Cum răspund profesorii

„Concursurile de directori sunt primele după opt ani. Ele nu bulversează sistemul. Ultimele concursuri pentru directori le-am avut acum opt ani, deci nu se poate spune că ne-am fi grăbit. Opt ani de zile a aşteptat sistemul ca să ajungem la implementarea unor măsuri care să arate profesionalism. Dosarele de concurs vor fi depuse electronic pe platforma informatică dedicată, în perioada 13 septembrie – 2 octombrie, potrivit Procedurii de înscriere electronică, disponibilă pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean”, a precizat ministrul Educaţiei.

Conform deciziei ministerului, proba scrisă va avea loc pe 12 octombrie. Interviul şi evaluarea CV-ului se vor desfăşura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie. Afişarea rezultatelor concursului este programată în data de 18 noiembrie, fiind urmată de o perioadă alocată depunerii contestaţiilor: 21-23 noiembrie.

Soluţionarea contestaţiior şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie 2016. Ultima etapă a concursului – validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la minister – este programată în data de 16 decembrie 2016.