CONCURSURI pentru funcţia de preşedinte al CAJS-urilor. Ciurchea: Contractul de mandat este de 4 ani

În perioada următoare vor fi organizate concursuri ce au ca scop ocuparea locurilor de preşedinte ale caselor judeţene de sănătate. În urma actualizării indicatorilor de performanţă, contractele de management ale preşedinţilor-directori generali ai caselor judeţene de asigurări de sănătate au încetat în data de 30 septembrie 2015.

02 oct. 2015, 12:20
CONCURSURI pentru funcţia de preşedinte al CAJS-urilor. Ciurchea: Contractul de mandat este de 4 ani

Președintele CNAS, Vasile Ciurchea, a anunțat joi printr-un comunicat de presă că şefii tuturor caselor de sănătate au fost revocaţi din funcţii, în urma actualizării indicatorilor de performanţă pentru postul de director general al CNAS şi pentru funcţia de preşedinte-director general al caselor judeţene de asigurări de sănătate. Potrivit preşedintelui CNAS, Vasile Ciurchea, contractul de mandat al unui preşedinte-director general al CJAS este de 4 ani.

Aceste concursuri se vor organiza în perioada următoare, vor fi anunţate din timp şi se organizează după toate regulile unui concurs. Tot timpul au fost. Contractul de mandat este pe 4 ani, dar poţi să nu ajungi cu contractul la mandat, să se elibereze postul şi atunci organizezi un concurs. Este o ocupare prin concurs„, a declarat, pentru RomaniaTV.net, Vasile Ciurchea.

Citeşte şi Ciurchea – CNAS: Ne gândim la introducerea unei taxe pe serviciu farmaceutic

Acest lucru este susţinut şi de preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate al judeţului Ialomita, Mihai Geantă.

Ţinând cont de faptul că în sistemul de Asigurări Sociale de Sănătate apar în permanenţă modificări legislative, în permanenţă noutăţi, fie de introducerea de noi terapii în tratament, fie de modificări de liste de medicamente, fie de modificarea contractului cadru care vin în întâmpinarea problemelor pe care le au asiguraţii şi pacienţii, probabil Casa Naţională periodic vrea să testeze capacitatea managerială a preşedinţilor caselor, să fie în permanenţă verificaţi în nivelul cunoştinţelor şi al indicatorului de management. În acest context, caută să verifice disponibilitatea la efort a prezentelor Case de Asigurări, disponibilitatea la a cunoaşte noi prevederi. În acest context s-a gândit Casa Naţională să facă testări în baza modificării indicatorilor de management care sunt în baza unui ordin din 2008, ordinul 15. Eu am dat până acum peste 7-8 examene. Am fost supus la noi pregătiri. Am învăţat, am studiat, iar am mers la concurs. Vechiul meu contract de management s-a întrerupt şi se încheie un contract de management pe perioadă determinată până la organizarea concursului. Eu sunt obligat acum să-mi actualizez cunoştinţele, să studiez din nou„, a declarat, pentru RomaniaTV.net, preşedintele CJAS Ialomiţa.

Citeşte şi Preşedintele CNAS: Şefii tuturor caselor de sănătate au fost suspendaţi