Condamnare record pentru un şofer care a ucis două persoane într-un accident: 19 ani şi 8 luni de închisoare

Șoferul Claudiu Pașnicu, acuzat că a provocat un accident rutier grav la începutul anului 2017, soldat cu moartea a două persoane, a fost condamnat definitiv. El a fost găsit vinovat pentru omor calificat şi tentativă de omor calificat şi a fost condamnat la 19 ani şi 8 luni de închisoare.

14 mart. 2018, 16:05
Condamnare record pentru un şofer care a ucis două persoane într-un accident: 19 ani şi 8 luni de închisoare

„Vom uza de căile de atac extraordinare. Este o sentință inumană”, a declarat Bogdan Gust, avocatul bărbatului, potrivit ziaruldeiasi.ro.

În prima instanţă, bărbatul a primit 8 ani și 3 luni de închisoare cu executare.

Accidentul produs de Claudiu Paşnicu a avut loc în februarie anul trecut, fiind soldat cu decesul soţilor Eugen şi Doina Buzea, angajaţi în administraţia locală din Iaşi.

Tragedia a avut loc în cartierul Podu Roş, la orele prânzului, atunci când şoferul a depăşit pe contrasens o coloană de maşini şi a intrat în intersecţia de la baza podului Nicolina deşi culoarea semaforului pentru maşini era roşie. După ce a ocolit  un pieton ce traversa regulamentar, maşina lui Paşnicu a intrat în lateralul unei Dacii Logan conduse de Eugen Buzea, care, de asemenea, circula regulamentar. Atât Eugen Buzea, cât şi soţia sa au murit pe loc în urma impactului violent.

Citeşte şi Accident rutier grav la ieşirea din Vaslui: Două maşini s-au ciocnit frontal