Condamnare şoc în Marea Britanie Fosta iubită a unui fotbalist de la Liverpool, trimisă în închisoare pentru finanţarea terorismului

Amaani Noor (21), fost iubită a unui fotbalist de la FC Liverpool şi în prezent soţia unui luptător ISIS, a fost condamnată la 18 luni de închisoare cu executare, pentru finanţarea terorismului.

20 dec. 2019, 20:10
Condamnare şoc în Marea Britanie Fosta iubită a unui fotbalist de la Liverpool, trimisă în închisoare pentru finanţarea terorismului

Amaani Noor care a purtat în instanță un hijab negru, a spus că s-a îndrăgostit online de „Hakim dragostea mea”, căruia i-a mărturisit: „Visez de mult timp să mă căsătoresc cu un luptător și visez și mai mult să devin o luptătoare”. Tribunalul a găsit-o vinovată de infracţiunea de finanţare a terorismului, ea făcându-se vinovată de donarea a 34 de lire sterline (45 euro) către organizaţia teroristă „Mâinile milostive”.

În apărarea sa, tânăra le-a spus judecătorilor Tribunalului din Liverpool că a donat cei 45 de dolari organizației „Merciful Hands” (Mâinile milostive) pe 23 mai 2018, crezând că banii vor fi folosiți pentru a cumpăra mâncare pentru femeile și copiii din Siria, însă judecătorul nu i-a dat crezare.

Amaani Noor este fostă semifinalistă a concursului Miss Marea Britanie şi celebră datorită relației pe care a avut-o cu fotbalistul Sheyi Ojo (22 ani), de la FC Liverpool, pe care „cormoranii”, l-au împrumutat sezonul acesta la Glasgow Rangers.