Condamnat la moarte prin Zoom, în cadrul unui proces de trafic de droguri. Premieră în justiţia din Singapore

Un malaezian în vârstă de 37 de ani a fost condamnat la moarte pentru trafic de droguri. S-a întâmplat în Singapore, acolo unde autorităţile au decis ca procesele să aibă loc pe ZOOM.

20 mai 2020, 11:40
Condamnat la moarte prin Zoom, în cadrul unui proces de trafic de droguri. Premieră în justiţia din Singapore

Procedura mutării şedinţelor de judecată pe ZOOM a fost adoptată ca urmare a creşterii ratei îmbolnăvirilor de coronavirus. „Pentru siguranţa tuturor participanţilor, procesul împotriva lui Punithan Genasan a avut loc prin videoconferinţă„, a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii Supreme din Singapore. Peter Fernando, avocatul lui Genasan, a adăugat că apărarea va face apel.

Citeşte şi Tragedie pe o pistă de aterizare! O persoană a murit după ce a fost lovită de un avion

Activiştii pentru drepturile omului critică această metodă şi spun că avocatul apărării nu şi-a putut susţine pledoaria, dat fiind că singurul care a vorbit a fost judecătorul.

Statul Singapore are toleranţă zero pentru cazurile de trafic de droguri şi a executat până acum sute de vinovaţi, inclusiv cetăţeni străini, pentru încălcări ale legislaţiei narcoticelor. „Pedeapsa cu moartea este crudă şi inumană, iar folosirea tehnologiei pentru a condamna un om de la distanţă este şi mai rea„, a declarat Phil Robertson, reprezentant al Human Rights Watch – Asia Division.