Condimentul-miracol care te protejează de cancer. Poate fi folosit la orice supă și este super delicios

Există un condiment care reprezintă o adevărată comoară pentru sănătatea noastră. Poate fi folosit în mai multe mâncăruri și are un gust care te va cuceri de la prima încercare. Iată despre ce este vorba.

26 oct. 2023, 23:23
Condimentul-miracol care te protejează de cancer. Poate fi folosit la orice supă și este super delicios
Condimente

Condimentul-miracol care te protejează de cancer. Există un condiment cu potențial remarcabil care poate îmbunătăți aroma oricărei supe și, în plus, aduce beneficii notabile organismului. Specialiștii susțin că acest condiment a fost folosit în scopuri medicinale încă din cele mai vechi timpuri. Acesta nu doar curăță intestinele și întărește oasele, ci și acționează ca un agent de prevenire a cancerului, având numeroase alte efecte pozitive asupra sănătății.

Citește și: Condimentul minune care te ajută să slăbești fără să depui prea mult efort! Rezultatele se văd imediat

Turmericul, un condiment cu o culoare vibrantă, a fost tradițional utilizat în bucătăria indiană. De asemenea, cunoscut sub denumirea de „șofran indian” el crește în mod natural în sud-estul Asiei și a fost recunoscut pentru proprietățile sale medicinale de-a lungul secolelor. Unul dintre cele mai remarcabile componente ale turmericului este curcumina, un antioxidant puternic. Această curcumină conferă turmericului proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, care au potențialul de a reduce riscul de afecțiuni precum diabetul de tip 2, bolile de inimă și cancerul, conform unui articol de pe health.com.

Cercetările au dezvăluit că turmericul este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii, ceea ce l-a transformat într-un subiect de interes pentru posibile remedii în cazul anxietății, artritei, sindromului metabolic și diverse afecțiuni inflamatorii. Beneficiile turmericului sunt adesea atribuite compușilor săi antiinflamatori și antioxidanți.

Potrivit nutriționistei Marina Sorokina, turmericul poate fi adăugat cu succes la orice supă, conferind nu doar o nuanță vibrantă și un aspect apetisant preparatului, ci și aducând o contribuție semnificativă la sănătate.

Un grup de cercetători a analizat rezultatele a șapte studii clinice care s-au concentrat pe relația dintre turmeric și stresul oxidativ, care reprezintă dezechilibrul între celulele dăunătoare și cele antioxidante din organism, fenomen ce poate duce la inflamație. Această analiză a evidențiat că administrarea de suplimente de turmeric pe o perioadă de peste șase săptămâni a condus la reducerea markerilor de stres oxidativ și la creșterea nivelului de antioxidanți.

Depresia este o afecțiune medicală răspândită și gravă, caracterizată prin simptome precum tristețe, scăderea energiei, lipsa poftei de mâncare și pierderea plăcerii. Aproximativ 17% dintre oameni vor experimenta depresie în cursul vieții lor, de obicei în adolescență sau la începutul vieții adulte.

Un grup de cercetători a investigat rezultatele a nouă studii referitoare la impactul turmericului asupra depresiei și anxietății. Ei au constatat că persoanele care au luat suplimente de turmeric au prezentat o îmbunătățire semnificativă a simptomelor de depresie și anxietate. Cu toate acestea, autorii studiului au concluzionat că, din cauza dimensiunii reduse a studiilor, este necesară realizarea unor cercetări suplimentare înainte de a se trage concluzii medicale definitive.

Citește și: Cel mai puternic antibiotic natural, condimentul care te ajută să scapi de infecțiile respiratorii și nu numai