Condiţii bune de schi în staţiunile montane din Hunedoara. Vezi care sunt acestea

Publicat: Vineri, 13 Decembrie 2013 14:09 // Actualizat: Vineri, 13 Decembrie 2013 14:10 // Sursa: romaniatv.net

Turiştii care aleg să-şi petreacă acest sfârşit de săptămână la munte pot schia în condiţii bune în staţiunile Straja, Parâng şi Râuşor, unde grosimea stratului de zăpadă depăşeşte o jumătate de metru, iar pârtiile au fost pregătite cu ratracul de către cabanierii din aceste zone. De asemenea, începând de sâmbătă, va funcţiona şi telegondola care face legătura între oraşul Lupeni şi staţiunea Straja.

Foto: sarbatorideiarna.ro

În staţiunea Straja, din Masivul Vâlcan, se poate schia pe pârtiile Constantinescu, Lupului şi Platoul Soarelui, cu diverse grade de dificultate, potrivit Agerpres. "Am folosit tunurile de zăpadă artificială pentru a pregăti mai bune pârtiile. Stratul de zăpadă pe pârtii măsoară circa 30 de centimetri şi se poate schia în bune condiţii", a declarat vineri cabanierul Emil Părău, din Straja.

Instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale, iar de sâmbătă va funcţiona şi telegondola care face legătura între oraşul Lupeni şi staţiunea Straja.

"În staţiunea Parâng se va putea schia pe pârtia Europarâng, cu grad mediu de dificultate. Zăpada în staţiune măsoară circa 85 de centimetri, iar pe pârtie se intervine cu ratracul, astfel că aici schiorii vor avea circa 20 de centimetri de zăpadă", a detaliat cabanierul Răzvan Marica.

Accesul turiştilor se face cu telescaunul, cu plecare din Petroşani, iar pentru instalaţiile de transport pe cablu vor fi aplicate tarife diferenţiate în funcţie de numărul de urcări, cumpărat de schiori.

În Masivul Retezat, staţiunea Râuşor este pregătită pentru schiori, stratul de zăpadă de pe pârtie fiind de circa 45 de centimetri. Instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale. Turiştii pot ajunge la Râuşor cu maşina, pe un drum asfaltat.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
pârtie schi sezon schi staţiuni montane zăpadă schi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 dec 11:26
...deschis SEZONUL DE SCHI în Vatra Dornei


Sezonul de schi s-a deschis în Suceava, la Vatra Dornei, unde principalele pârtii, Parc şi Veveriţa, au devenit funcţionale din acest weekend. Domeniul schiabil...
1
EUR
4.8347
RON
12 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H