CONDIŢII INUMANE la maternitatea din Drobeta-Turnu Severin. Mămicile sunt nevoite să nască în frig

La Spitalul Judeţean din Turnu-Severin bolnavii şi medicii suferă de frig. Spitalul alimentat cu agent termic în sistem centralizat nu a primit căldură şi tot aşa stau lucrurile în tot oraşul.

15 oct. 2015, 10:56
CONDIŢII INUMANE la maternitatea din Drobeta-Turnu Severin. Mămicile sunt nevoite să nască în frig

La maternitatea din Drobeta-Turnu Severin, femeile care abia au născut tremură de frig. Frig ar fi fost şi în saloanele nou-născuţilor dacă mămicile nu ar fi adus calorifere electrice de acasă. Şansele ca municipiul Severin să primească apă caldă şi căldură în această iarnă sunt minime, deoarece termocentrala se află în insolvenţă, nu are cărbune şi a fost oprită, scrie stiri.tvr.ro.

O tânără le-a cerut voie medicilor să aducă de acasă caloriferul şi să încălzească salonul bebeluşilor în care se află şi băieţelul pe care tocmai l-a adus pe lume. În saloanele unde sunt internate proaspetele mămici, însă, noaptea este un frig crâncen.

Medicii spun că frigul este resimţit mai ales în sălile de operaţii.

Există anumite zone unde se operează: chirurgia, maternitatea, unde efectiv stai şi te întrebi cum poţi să pui pacientul să stea în frig, gol, pe o masă rece, ca să fie operat„, a declarat Cristian Jianu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Severin.

Sunt şanse minime ca Severinul să primească apă caldă şi căldură la iarnă. Termocentrala este în insolvenţă şi nu are cărbune.

Citeşte şi Pacienţi umiliţi în spitalul Floreasca, cel mai mare spital de urgenţă din ţară VIDEO