Condiţiile în care poţi fi amendat de POLIŢIŞTII LOCALI. Vezi dacă mai au voie să oprească MAŞINI ÎN TRAFIC

Un incident foarte grav a avut loc la Iași, acolo unde doi polițiști locali au fost luați pe capotă de șoferul unui BMW staționat neregulamentar, după ce aceștia au scos pistoalele din dotare.

05 apr. 2019, 15:56
Condiţiile în care poţi fi amendat de POLIŢIŞTII LOCALI. Vezi dacă mai au voie să oprească MAŞINI ÎN TRAFIC

Doi agenţi ai Poliţiei Locale din Iaşi au încercat să legitimeze şoferul unui autoturism BMW care parcase neregulamentar, însă totul a degenerat într-o situaţie dramatică. Poliţiştii locali au fost nevoiţi să facă uz de armă, în momentul în care şoferul a încercat să fugă. Nervos, şoferul a încercat să fugă şi a accelerat în loc să rămână pe loc, aşa cum îi fusese indicat.

Puşi într-o situaţie periculoasă, poliţiştii au fost nevoiţi să tragă un foc de avertisment în aer, moment în care şoferul s-a oprit, s-a baricadat în maşină şi a început să-i filmeze pe agenţi.

VIRALUL ZILEI: Şofer de „Wolzvagin” parcat neregulamentar, invitat la Poliţie, unde „egzistă plamşe foto” ca dovadă

Pentru că sunt dese confuziile pe acest subiect, şeful Poliţiei Locale din Iași a explicat pentru Ziarul de Iaşi care sunt situaţiile în care angajaţii acestei instituţii pot aplica sancţiuni contravenţionale şoferilor. E vorba de staţionare neregulamentară, de oprire în loc nepermis, de circulaţie pe acces interzis, de acces pe drumuri cu limită în privinţa greutăţii a unor vehicule care depăşesc această limită, dar şi în cazul neregulilor comise de biciclişti, mopedişti şi căruţaşi.

De asemenea, poliţiştii locali au dreptul să efectueze semnale de oprire pentru a fluidiza traficul rutier, sau atunci când în zonă se efectuează asfaltări, acţiuni de deszăpezire, diverse lucrări etc.

„Refuzul legitimării se sancţionează”, spune Liviu Zanfirescu, care a ţinut să adauge că, în Iaşi, 40% din sancţiunile acordate de Poliţia Locală sunt avertismente cu puncte de penalizare.