Metrorex nu modifică tarifele în următorii doi ani. Ar putea fi introduse abonamentele anuale

Conducerea Metrorex susține că nu a luat în calcul modificarea tarifelor la călătoriile cu metroul, în următorii doi ani, însă intenționează să introducă abonamente anuale de călătorie și de weekend pentru a veni în sprjinul călătorilor.

07 iun. 2016, 14:53
Metrorex nu modifică tarifele în următorii doi ani. Ar putea fi introduse abonamentele anuale

„Nu am luat în calcul nici pentru anul 2017, nici pentru anul 2018, modificarea tarifelor. Ne gândim totuși la introducerea eventuală a unor titluri de călătorie noi care să vină în sprijinul călătorilor. Eu mă gândesc, de exemplu, la un abonament anual, la o cartelă care ar putea fi introdusă pentru perioada de weekend, o cartelă pentru un grup mai mare de 3-5 călători. Sunt multe idei, dar asta nu înseamnă că tariful mediu de călătorie s-ar modifica”, a anunțat, marți, directorul general al Metrorex, Marin Aldea, pe șantierul Magistralei 5 de metrou, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, Metrorex vrea să înlocuiască sistemul actual de taxare și să introducă aparate de vândut cartele care dau rest.

„Avem acum implementat un proiect de înlocuire a sistemului de taxare în 41 de stații ceea ce înseamnă înlocuirea completă a porților de acces, introducerea a 139 de aparate de vândut cartele de generație modernă, care dau rest, și care rezolvă toată problema deficitului de personal cu care noi ne confruntăm la acest moment”, a precizat directorul general al Metrorex.

Citeşte şi Ministrul Transporturilor: „Noul termen pentru a circula cu metroul din Drumul Taberii este jumătatea anului 2017”