Conducerea Senatului, şedinţă pentru cererea DNA în cazurile Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu

Conducerea Senatului se întruneşte, miercuri, în şedinţă pentru a lua în discuţie solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale în cazul foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, acuzaţi în Dosarul Microsoft.

01 oct. 2014, 08:55
Conducerea Senatului, şedinţă pentru cererea DNA în cazurile Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu

Biroul Permanent al Senatului se reuneşte miercuri, începând cu ora 13,00, în şedinţă pentru a discuta solicitarea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale a senatorilor Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu.

La Camera Deputaţilor, Biroul Permanent a decis, miercuri, ca deputaţii din Comisia juridică să întocmească în maximum zece zile să întocmească un raport referitor la cererea privind cererea de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Valerian Vreme, fost ministru al comunicaţiilor şi societăţii informaţionale.

PARCHETUL a trimis preşedintelui, ministrului Justiţiei şi PE cererea DNA în cazul celor 9 FOŞTI MINIŞTRI

‘Am stabilit cu liderii de grup acest termen de zece zile, ţinând cont de cele 13 volume cât are rechizitoriul. Acest raport vine în maximum zece zile din acest moment. Luni, Comisia juridică vine cu o informare sau cu raportul. E posibil ca dânşii să termine raportul până luni, ca domnul Vreme să vină la audieri, să aibă avocatul deja pregătit ş.a.m.d., să se dea drumul cât mai repede la dosar’, a anunţat miercuri după şedinţa Biroului permanent Marcel Ciolacu, secretar al acestui for.

El a adăugat că plenul Parlamentului va fi convocat imediat după ce Biroul permanent va primi raportul de la Comisia juridică.

În maximum zece zile de la informare, Comisia juridică înaintează raportul iar plenul va fi convocat imediat de la primirea acestui raport. Deci, toată lumea a fost de acord să convoace plenul cât mai repede, atât Putere, cât şi Opoziţie. Este atributul Biroului permanent să stabilească acest termen’, a precizat deputatul PSD.