Vis devenit realitate. Conductă subterană cu bere într-un mare oraş din Europa

Belgia va avea o conducta cu bere lunga de peste trei kilometri, prin care bautura va ajunge de la fabrica la uzina de imbuteliat, incepand din luna septembrie.

09 iul. 2016, 17:13
Vis devenit realitate. Conductă subterană cu bere într-un mare oraş din Europa

„Toata lumea s-a gandit ca este un vis, o gluma, ceva deloc realizabil”, a spus Xavier Vanneste, directorul uneia dintre cele mai vechi berarii din Bruges, De Halve Maan, care se va ocupa de acest proiect.

Daca totul merge conform planului, o cantitate de bere cat sa umple 12.000 de sticle pe ora va curge prin conducta de sub Bruges, de la fabrica De Halve Maan din centrul orasului medieval pana la uzina de imbuteliat, care se afla in afara acestuia.

Descoperire uluitoare despre BERE. Nu ai ştiut treaba asta până acum

Oficialii orasului au fost destul de sceptici la inceput.

„Prima mea reactie a fost: Dumnezeule, la ce se gandesc oamenii astia?”, si-a amintit primarul din Bruges, Renaat Landuyt. Insa, dupa ce s-a gandit mai bine, a realizat ca proiectul este chiar fezabil si ca ar reduce semnificativ numarul transporturilor de bere din oras.

Vestea i-a incantat din cale afara pe localnici si i-a inspirat sa face glume nesfarsite despre puncte ilegale de scurgere si conexiuni in locuintele oamenilor.

Bugetul alocat constructiei conductei este de 4 milioane de euro, iar berarii nu cred ca costurile se vor amortiza in mai putin de 20 de ani, insa, pentru publicitate, miscarea este una inestimabila.