Conferinţa privind schimbările climatice de la Varşovia: Delegaţia filipineză declară „post voluntar”

Delegaţia filipineză a anunţat luni că intră în post voluntar pe perioada conferinţei ONU privind schimbările climatice, care şi-a deschis lucrările luni la Varşovia şi urmează să dureze până în data de 22 noiembrie, în semn de solidaritate cu ţările lovite de taifunul Haiyan şi pentru a face să avanseze lupta împotriva schimbărilor climatice.

11 nov. 2013, 15:46
Conferinţa privind schimbările climatice de la Varşovia: Delegaţia filipineză declară „post voluntar”

„În semn de solidaritate cu compatrioţii noştri, care luptă pentru a găsi hrană, voi începe un post voluntar pentru climă”, şi „mă voi abţine de la mâncare pe durata conferinţei până când se va ajunge la acele rezultate semnificative avute în vedere”, a declarat Naderev Sano, în deschiderea sesiunii, scrie Agerpres.

Numărul victimelor făcute de puternicul taifun Haiyan se ridică la 942 de persoane, conform unui bilanţ reactualizat luni de Agenţia Naţională pentru Situaţii de Urgenţă din Filipine, potrivit Itar-Tass. Alte surse consemnează circa 10.000 de morţi.

„Acestea sunt datele oficiale. Alte 275 de persoane sunt date dispărute. Nu putem confirma informaţiile despre 10.000 de morţi”, a subliniat un purtător de cuvânt al agenţiei menţionate.

Pe de altă parte, Crucea Roşie raportase încă de sâmbătă că numărul victimelor făcute de taifunul Haiyan depăşeşte 1.200, în timp ce alte 2.000 de persoane sunt date dispărute, aminteşte Itar-Tass.