Confidentul lui Vladimir Putin avertizează: „Ucraina se va rupe în mai multe state, din cauza SUA”

Nikolai Patrușev, unul dintre confidenții din camarila lui Vladimir Putin, crede că Ucraina se va dezintegra „în mai multe state". Se va ajunge la acest scenariu din cauza politicilor țărilor occidentale, susține Patrușev, într-un interviu acordat la Rossiiskaia Gazeta.

26 apr. 2022, 19:53
Confidentul lui Vladimir Putin avertizează: „Ucraina se va rupe în mai multe state, din cauza SUA”

Volodimir Zelenski va trebui să se obișnuiască cu ideea că țara pe care o reprezintă nu va sfârși întreagă în urma conflictului militar, susține Nikolai Patrușev.

„Rezultatul politicii Occidentului şi al regimului de la Kiev, aflat sub controlul acestuia, nu poate fi decât dezintegrarea Ucrainei în mai multe state”, a declarat Nikolai Patrușev.

Tensiunile dintre Rusia și SUA au ajuns la cote alarmante, a lăsat de înțeles confidentul lui Vladimir Putin.

„Scenariile tragice ale crizelor mondiale din ultimii ani şi de astăzi sunt provocate de Washington”, a declarat rusul.

Patrușev crede că Ucraina este doar o marionetă a SUA, dirijată cu tact de la Washington, cu un rol precis, îngenuncherea Rusiei.

„În încercarea de a zdrobi Rusia, americanii, prin protejaţii lor de la Kiev, au decis să creeze un antipod la ţara noastră, alegând cu cinism Ucraina pentru aceasta şi încercând să dezbine un popor, în esenţă, unit”, a declarat Nikolai Patrușev.

 

Vladimir Putin a recunoscut că dorește să invadeze Transnistria, fost teritoriu al României

 

Săptămâna trecută, armata rusă a recunoscut pentru prima oară că are în vedere nu doar „eliberarea” Donbasului, ci şi deschiderea unui coridor terestru către Crimeea, anexată în 2014. Mai mult, rușii au recunoscut că doresc să „elibereze” și regiunea separatistă Transnistria, din estul Republicii Moldova, locuită de o majoritate rusofonă.

Transnistria a aparținut României Mari, iar apoi Republicii Moldova. Maia Sandu a cerut în repetate rânduri Kremlinului să retragă trupele de pe teritoriul moldovenesc, însă Rusia a încurajat independența micului stat-tampon, creat artificial prin ordinul de la Moscova, în urma războaielor purtate în secolul trecut.

În prezent, Transnistria are nu doar propria armată, ci și monedă și administrație. Pe fondul proaspătului conflict, Partidul AUR a cerut unirea Republicii Moldova cu țara noastră.

 

Cine este Nikolai Patrușev, unul dintre propagandiștii de vârf ai lui Vladimir Putin

 

În vârstă de 70 de ani, Nikolai Patrușev îndeplinește funcția de secretar al Consiliului Rus de Securitate. El colaborează cu Vladimir Putin încă din anii ’70, din perioada KGB-ului comunist. Patrușev a condus moștenitorul KGB-ului, FSB, din 1999 până în 2008.

Cu trei zile înainte de invazia din Ucraina, Patrușev ar fi susținut în fața liderului de la Kremlin că scopul SUA este destrămarea Rusiei, prin influența pe care americanii și-o doresc să o impună în statul lui Vladimir Zelenski.