Conflictul din Ucraina: În 24 de ore au fost ucise cel puţin 41 de persoane

În ultimele 24 de ore, cel puţin 41 de persoane au fost ucise în zonele de conflict din estul Ucrainei. Victimele fac parte atât din rândul civililor, cât al militarilor.

22 ian. 2015, 16:16
Conflictul din Ucraina: În 24 de ore au fost ucise cel puţin 41 de persoane

Estul Ucrainei, teatrul unui conflict între armata ucraineană şi rebelii separatişti proruşi, face victime necontenit. În numai o zi, 13 civili au murit ddupă ce bombele rebelilor au lovit un autobuz din Doneţk, iar la Gorlivka, un oraş din regiunea Doneţk, alte zece persoane şi-au pierdut viaţa. Aremata a anunţat la rândul ei că a piedut zece soldaţi. De asemena, în Lugansk, au fost ucise opt persoane.

Peste 5.000 de persoane au fost ucise în total în conflictul din Ucraina, care a izbucnit în aprilie, între armata ucraineană şi separatiştii proruşi, a anunţat un purtător de cuvânt al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), la un post de radio ucrainean.

Citeşte şi Ucraina: Sute de militari ruşi au intrat în Ucraina, în sprijinul separatiştilor

„Situaţia se agravează cu adevărat. Se vede prin numărul tot mai mare de victime civile, care este foarte important. Numărul victimelor, potrivit ONU, este de peste 5.000 de persoane, iar cel al răniţilor este 10.000”, a declarat purtătorul de cuvânt al misiunii OSCE în Ucraina, Michael Bociurkiw, la postul ucrainean Radio News, precizând că „numărul persoanelor constrânse să-şi părăsească locuinţele este de un milion, iar numărul persoanelor afectate de conflict este de cinci milioane”.