Confort maxim, servicii ireproşabile. Top 10 cele mai bune aeroporturi ale anului 2014 FOTO

Skytrax, firmă de consultanţă specializată în analiza activităţilor companiilor aeriene şi a serviciilor oferite de aeroporturi şi-a definitivat topurile acestui an. Unul dintre ele este al celor mai bune aeroporturi din 2014, criteriile luate în calcul fiind, între altele, curăţenia, eficacitatea, designul, calitatea serviciilor sau decoraţiunile interior.

21 iul. 2014, 18:07

1. Aeroportul Changi Singapore

Potrivit Consiliului Internaţional al Aeroporturilor, prin aeroportul din Singapore au trecut în 2012 peste 51 milioane pasageri. Este al 15-lea cel mai frecventat aeroport al lumii şi al 7-lea din Asia.

2. Aeroportul Internaţional Incheon (Coreea de Sud)

Este situat la 52 km vest de capitala Seul şi din punct de vedere al traficului de pasageri se situază pe locul 10 în Asia.

3. Aeroportul Internaţional Franz-Josef-Strauss din Munchen (Germania)

Este al doilea aeroport al Germaniei ca trafic de pasageri şi pe locul 7 în Europa. Se găseşte la 28 km nord de Munchen.

4. Aeroportul Internaţional din Hong Kong

Este al 13-lea aeroport al lumii şi este construit pe o insulă artificială. A fost deschis în iulie 1998, iar construcţia sa a costat peste 20 de miliarde de dolari.

5. Aeroportul Schipol din Amsterdam (Olanda)

Este situat la 17,5 km sud-vest de Amsterdam şi este construit cu aproape 3 metri sub nivelul mării, fiind cel mai jos din lume din acest punct de vedere. Este al treilea aeroport european, din punct de vedere al traficului de pasageri.

6. Aeroportul Internaţional Haneda – Tokyo

Situat la 30 km sud-vest de Tokyo este unul dintre principalele două aeroporturi ale capitalei nipone, alături de Narita. În 2011 traficul său a fost de peste 62,2 milioane persoane, ceea ce îl plasează pe locul 5 în lume.

7. Aeroportul Internaţional din Beijing (China)

Este al doilea aeroport al lumii, după cel din Atlanta, cu un trafic de 82,8 milioane pasageri în 2012. Terminalul 3, cu o suprafaţă de 98 de hectare, este cel mai mare terminal din lume. El a fost inaugurat pe 29 februarie 2008, anul Olimpiadei de la Beijing.

8. Aeroportul Internaţional din Zurich (Elveţia)

Se află la 13 km nord nord de Zurich, iar în 2010 pe aici au trecut 22,8 milioane pasageri.

9. Aeroportul Internaţional din Vancouver (Canada)

Este al doilea cel mai frecventat aeroport al Canadei, după cel din Toronto.

10. Aeroportul Heathrow din Londra (Marea Britanie)


Heathrow este unul dintre cele şapte aeroporturi care deservesc Londra şi este construit într-o zonă ce aparţine aşa-zisei „centuri verzi” a capitalei britanice. Este al patrulea aeroport al lumii din punct de vedere al traficului de pasageri şi pe locul 13 în ceea ce priveşte decolările/aterizările.