CONGRES PNL 2021. Ludovic Orban: „Iohannis a câştigat susţinut de PNL. Au fost negocieri pe sub masă. Fraţilor, ce facem cu guvernarea?”

Preşedintele PNL şi-a ţinut discursul în timp ce mulţi dintre delegaţi se aflau în pauza de "mici şi bere". Discursul său a fost aplaudat de fanii din sală.

25 sept. 2021, 13:39
CONGRES PNL 2021. Ludovic Orban: „Iohannis a câştigat susţinut de PNL. Au fost negocieri pe sub masă. Fraţilor, ce facem cu guvernarea?”

CONGRES PNL 2021.

Liderul PNL Ludovic Orban a pledat sâmbătă, la Congresul PNL, pentru schimbarea premierului Florin Cîțu, după ce șeful statului a zis că nu există motive pentru demisia sau demiterea șefului Guvernului.

„Încep prin a le spune celor câțiva care au huiduit și au fluierat că îi dezaprob și îmi cer scuze în numele lor. Am venit aici pentru ca cei care îl susțin pe Florin Cîțu să-l suțină pe Cîțu, cei care mă susțin pe mine. să mă susțină pe mine”, a declarat la începutul discursului său Ludovic Orban. Apoi, Orban a avut să-i reproșeze și lui Emil Boc faptul că nu-l citează corect. „Am să-l rog pe domnul Boc ca atunci când mă citează să mă citeze integral, nu pe bucăți”, a spus Orban.

„Problema mea astăzi este legată tocmai de a ce spus colegul și prietenul meu Florin Cîțu, despre faptul că toate deciziiole le va lua împrună cu dumneavoastă ca și cum eu n-aș fi consultat PNL. Mă îndoiesc pentru că nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat pe cineva când mi-a dat afară toți consilierii de stat. Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat pe cineva atunci câțnd l-a demis pe ministrul Alexandru Nazare”.

„Fratilor, ce facem cu guvernarea? Realitatea este in momentul de fata ca suntem intr-o ecuatie aproape imposibila. Atata timp cat niste parteneri s-au retras si au zis ca au o singura conditie (demisia premierului), stau si ma intreb cum vom indeplini aceasta conditie. Si daca nu vom indeplini, cu cine facem majoritate parlamentara? Credeti ca exista vreun liberal cu capul pe umeri care sa fie de acord sa batem palma cu PSD, cu refacerea USL, pentru combinatii cu PSD? Eu cred ca nu, si daca exista cineva sa o spuna deschis, pentru ca negocieri pe sub masa s-au facut. Daca isi imagineaza cineva ca se va putea guvern minoritar inseamna ca e naiv, nu cunoaste PSD. Avem doar doua variante strategice, prima varianta pe care o sustin si o apar cu toata puterea este refacerea coalitiei de guvernare. Iar pentru acest lucru dupa Congres cum ne vom prezenta in fata partenerilor de coalitie?  Daca va fi ales cel care a provocat criza, in loc sa fie ales cel care are solutia la criza?”, a declarat Orban.

 

CONGRES PNL 2021. Ludovic Orban a prezentat, sâmbătă, la Congresul PNL, raportul său de activitate. „Fără efortul fiecăruia dintre dvs. nu am fi putut realiza nimic, pentru că noi liderii sunt nimic fără voi, baza Partidului Național Liberal. În condiții grele, cu un PSD care a capturat aproape integral toate pozițiile statului, cu un PSD cu o majoritate parlamentară apăsătoare, cu un PSD agresiv, care a încercat să facă praf justiția, economia, să diminueze atribuțiile președintelui și ale tuturor instituțiilor pe care nu le controla, PNL a dus o luptă de zi cu zi, săptămână cu săptămână, lună cu lună împotriva PSD și a reușit să înfrângă această ciumă roșie, a reușit să scoată de la guvernare PSD, a reușit cu adevărat să îndrepte România în direcția bună”, a spus Ludovic Orban.

CONGRES PNL. Alina Gorghiu șterge pe jos cu USR PLUS: Nu au venit azi la congres fiindcă nu doresc refacerea coaliției
„In 2019 am castigat cu 27% alegerile europarlamentare desi nimeni nu se astepta, cei mai multi din fruntea partidului nu credeau ca suntem capabili”, a adăugat liderul PNL.

Orban a adăugat că la alegerile prezidențiale din 2019 președintele Klaus Iohannis a câștigat al doilea mandat „susținut de PNL”, Orban întărind astfel ideea promovata în ultimele săptămâni că PNL nu are nimic să-i datoreze șefului statului.

„Nu am castigat alegerile parlamentare, dar prin negocieri am reusit sa asezam PNL in pozitia de principal partid de guvernamant, iar la ora actuala PNL detine 3 din cele 4 cele mai importante functii in statul roman”, a mai spus Orban.

In plan extern, a adaugat Orban, „Romania era oaia neagra din cauza PSD, nu contam la Bruxelles”, iar primul lucru pe care l-a realizat PNL dupa venirea la guvernare a fost „sa desemnam un comisar care reprezinta PNL in persoana Adinei Valean”. „La nivel european, ca urmare a eforturilor facute, am reusit sa fim o voce ascultata, care influenteaza deciziile la nivel UE”, a mentionat acesta.

CONGRES PNL 2021. O mare parte dintre liderii de organizații și-au anunțat public susținerea pentru cei doi competitori Ludovic Orban și Florin Cîțu. La un calcul simplu al numărului de delegați și pe baza anunțurilor oficiale, Florin Cîțu pare a a avea cele mai mari șanse de a obține funcția de președinte al PNL.

Klaus Iohannis atacă USR PLUS pentru ieşirea de la guvernare: „Se comportă ca și cum ar fi într-o dezbatere de pe rețelele sociale şi pleacă la primul impas”