Congres PPE de la București. Ursula Von der Leyen a fost desemnată candidatul PPE pentru Președinția Comisiei Europene

Congresul Partidului Popular European continuă joi, la Bucureşti. Popularii europeni au decis să o susțină pe Ursula von der Leyen, actuala şefă a Comisiei Europene, pentru un nou mandat la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

07 mart. 2024, 13:29
Congres PPE de la București. Ursula Von der Leyen a fost desemnată candidatul PPE pentru Președinția Comisiei Europene

Ursula Von der Leyen a fost desemnată candidatul PPE pentru Președinția Comisiei Europene, în cadrul Congresului Partidului Popular European, de la București. Candidatura ei a fost aprobată cu 400 de voturi pentru şi 89 împotrivă, din cele 489 de voturi valabil exprimate. Alte zece voturi au fost anulate.

Ursula von der Leyen a fost singurul candidat pentru a conduce lista PPE la scrutinul european din 6-9 iunie şi, prin urmare, pentru a obţine un nou mandat de cinci ani la şefia CE.

Uniunea Europeană trebuie să îşi crească semnificativ capacitatea industrială de apărare în următorii cinci ani, iar pentru asta este nevoie de sporirea cheltuielilor, a declarat joi, la Congresul PPE de la Bucureşti, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a cerut totodată crearea unui post de comisar european pentru apărare.

„Securitatea în Europa înseamnă, de asemenea, să facem mai mult pentru propria noastră apărare. Scopul nostru comun ar trebui să fie foarte clar. Trebuie să ne creştem semnificativ capacitatea industrială de apărare în următorii cinci ani. Iar în centrul acestui lucru trebuie să fie un principiu simplu. Europa trebuie să cheltuiască mai mult, Europa trebuie să cheltuiască mai bine şi Europa trebuie să cheltuiască bani europeni. Iar acest lucru ne va ajuta să acoperim nevoia urgentă de a reconstrui, reface şi moderniza forţele armate ale statelor membre. Şi să susţinem în continuare Ucraina”, a afirmat Ursula von der Leyen în discursul susţinut cu prilejul votului pentru desemnarea ei drept candidată a Partidului Popular European la preşedinţia Comisiei Europene.