CONGRES PSD. Valeriu Zgonea şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a confirmat pentru Agerpres că s-a înscris în cursa pentru funcția de președinte executiv al PSD, alegerile pentru conducerea partidului urmând să aibă loc la Congresul extraordinar de duminică.

15 oct. 2015, 14:04
CONGRES PSD. Valeriu Zgonea şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv

PSD îşi va alege, duminică, la Congres, noua echipă de conducere a partidului. Vineri, la ora 12.00, este termenul limită pentru depunerea candidaturilor, urmând ca acestea să fie validate într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, care va avea loc la ora 14.00.

La Congresul PSD de duminică  vor fi aleşi 14 vicepreşedinţi, precum şi un preşedinte executiv.

Valeriu Zgonea și-a depus joi documentele necesare înscrierii candidaturii sale pentru funcţia de preşedinte executiv. 

Pentru înscrierea candidaturilor la funcțiile de conducere, președinte executiv sau vicepreședinte, este nevoie de depunerea în scris a cel puțin două adeziuni de susținere, dintre care una din partea filialei din care face parte.

Potrivit unor surse din PSD, Zgonea are susținerea a 36 de filiale și a depus pentru fiecare câte un document care atestă acest lucru.

Aceleași surse arată că liderul deputaților PSD, Marian Neacșu, vizează funcția de secretar general al partidului, funcție care nu este eligibilă, secretarul general fiind numit după Congres.

CITEŞTE ŞI CANDIDAŢII PSD la Congres. Ce oameni din echipa condusă de Victor Ponta ar urma să plece din funcţie