Congresul Extraordinar al PRU a fost convocat pentru 25 martie

Președintele Partidului România Unită (PRU), Bogdan Diaconu, a convocat Congresul Extraordinar al formațiunii pentru data de 25 martie. Decizia a fost luată, sâmbătă, în cadrul ședinței Biroului Politic Național al partidului.

04 feb. 2017, 16:31
Congresul Extraordinar al PRU a fost convocat pentru 25 martie

„Sâmbătă a avut loc ședința Biroului Politic Național al Partidului România Unită, în cadrul căreia, președintele formațiunii, Bogdan Diaconu, a convocat, pentru data de 25 martie 2017, Congresul Extraordinar al PRU. Biroul Politic Național, la propunerea președintelui PRU, a aprobat cu unanimitate de voturi componența comitetului de organizare a Congresului Extraordinar, precum și componența comitetului de modificare a statutului PRU”, se arată în comuniactul transmis de PRU.

Pe 2 februarie, PRU anunța că majoritatea membrilor Biroului Permanent se delimitează de Bogdan Diaconu și îi cer încă o dată demisia „din partidul pe care l-a trădat”.

„Ne delimităm ferm de Bogdan Diaconu care a avut în cursul zilei de astăzi (joi — n.r.) poziții publice prin care apără deciziile de noapte ale Guvernului. PRU nu se recunoaște în demersurile lui Bogdan Diaconu și îi cere, din acest motiv, încă o dată, demisia, pentru că a murdărit imaginea partidului și a adus prejudicii grave naționalismului românesc. PRU nu este nici partidul lui Bogdan Diaconu, nici partidul lui Sebastian Ghiță. Îi cerem lui Bogdan Diaconu, de aceea, să își ia penalii pe care i-a adus în partidul lui Vlad Țepeș și să plece cu ei cu tot”, se arăta într-un comunicat transmis de formațiune.