Conservatorii şi social-democraţii germani au căzut de acord pentru formarea unei coaliţii

Blocul conservator CDU/CSU (Uniunea Creștin-Democrată/Uniunea Creștin-Socială) al cancelarului german Angela Merkel și Partidul Social Democrat (SPD) al lui Martin Schulz au căzut de acord joi, la o întâlnire cu președintele Frank-Walter Steinmeier, să înceapă discuții exploratorii privind formarea unei noi mari coaliții, a relatat vineri cotidianul german Bild, citat de Reuters.

01 dec. 2017, 10:56
Conservatorii şi social-democraţii germani au căzut de acord pentru formarea unei coaliţii

Cotidianul german a informat că participanții — Merkel, aliatul ei bavarez, Horst Seehofer, și Schulz — au discutat mai multe opțiuni de formare a guvernului — de la formarea unei mari coaliții, alcătuirea unui guvern minoritar sub conducerea lui Merkel și până la organizarea de noi alegeri. Însă în cele din urmă au căzut de acord să înceapă negocieri pentru o reeditare a „marii coaliții” conservatoare, potrivit Agerpres.

Blocul conservator a guvernat împreună cu SPD într-o ‘mare coaliție’ începând din 2013, însă după alegerile din septembrie acest an social-democrații, care au înregistrat cel mai slab scor electoral din perioada postbelică, au anunțat că trec în opoziție.