Consilier în Primăria Capitalei, anunț șocant: ”Nu știm la iarnă dacă vom avea apă caldă și căldură sau dacă vom face dușuri reci”

Diana Mardarovici, consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului București (CGMB) din partea PNL, trage un semnal de alarmă în privința problemelor mari pe care Bucureștiul le are în privința termoficării. În acest sens, consilierul municipal își arată îngrijorarea că la iarnă bucureștenii ar putea rămâne fără apă caldă și căldură.

17 aug. 2023, 12:29
Consilier în Primăria Capitalei, anunț șocant: ”Nu știm la iarnă dacă vom avea apă caldă și căldură sau dacă vom face dușuri reci”

Bucureștenii ar putea suferi de frig în case la iarnă. Diana Mardarovici, consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului București (CGMB) din partea PNL, se arată îngrijorată de situația care va fi la iarnă.

Declarația ministrului Energiei, Sebastian Burduja, legată de datoria uriașă pe care Termoenergetica o are către ELCEN este o constatare de fapt. Situația ELCEN este o consecință a datoriilor pe care le are Termoenergetica. De la începutul acestui mandat i-am susținut pe colegii noștri de la USR, în toate inițiativele pe care le-au avut, în încercarea de a soluționa problemele de la Termoenergetica și a evita un nou faliment similar RADET. Nu cred că am ajuns la o soluție”, a spus Diana Mardarovici, pentru Gândul, precizând că, potrivit protocolului de la nivelul Primăriei Capitalei, termoficarea din București este în coordonarea celor de la USR.

Citește și Continuă agonia în București: când vor avea cetățenii din nou apă caldă

Consiliera CGMB susține că dacă în prezent, în mijlocul verii, jumătate din București nu are apă caldă, la iarnă situația ar putea fi mult mai gravă.

„Mă îngrijorează foarte mult faptul că este luna august, iar jumătate din București nu are apă caldă și nu știm la iarnă dacă vom avea apă caldă și căldură sau dacă vom face dușuri reci. Punem în pericol, din nou, companii de stat, care ar putea ajunge la falimente în lanț. Vom susține în continuare orice soluții vor propune cei de la USR, pentru că nu putem pune în pericol confortul bucureștenilor, la iarnă”, a mai spus Diana Mardarovici.