Consilier prezidenţial: Dacă propunerea CE privind cotele de imigranţi va fi adoptată, va trebui respectată

Consilierul prezidențial Leonard Orban a declarat, joi, că dacă propunerea Comisiei Europene privind cotele de imigranţi va fi adoptată, atunci România va trebui să o respecte. 

10 sept. 2015, 10:27
Consilier prezidenţial: Dacă propunerea CE privind cotele de imigranţi va fi adoptată, va trebui respectată

Dacă propunerea Comisiei Europene va fi adoptată, va trebui să o respectăm. Fiecare stat va trebui să implementeze hotărârea„, a declarat consilierul prezidenţial Leonard Orban, potrivit b1.ro. Acesta a mai precizat că documentul CE prevede că țările care nu vor imigranți, să plătească o sumă raportată la PIB – 0,002%, timp de un an de zile.

Leonard Orban a precizat că mai sunt ţări în Uniunea Europeană care nu sunt de acord cu implementarea cotelor obligatorii de imigranţi. „Mai sunt și alte state care s-au pronunțat în acest sens. Acum, nu toate țările membre și-au precizat poziția față de propunerile Comisiei Europene„, a declarat Orban.

Acesta a mai spus că este necesar să existe o majoritate calificată pentru aprobarea deciziei sau o minoritate care să o blocheze, dar acest lucru se va vedea din 14 septMebrie, la Consiliul de Justiție și Afaceri Interne (JAI).

CITEŞTE ŞI: Iohannis NU este de acord cu cotele obligatorii de refugiaţi: „Sunt oameni, nu PIESE care trebuie numărate”