Consiliera pe Sănătate a lui Klaus Iohannis este izolată la domiciliu din pricina Covid

Consiliera pe chestiuni de Sănatate a preşedintelui Klaus Iohannis, Loreta Păun, este izolată la domiciliu, fiind contact direct al unei persoane infectate cu Covid.

14 oct. 2021, 12:18
Consiliera pe Sănătate a lui Klaus Iohannis este izolată la domiciliu din pricina Covid

Nu este clar dacă Loreta Păun este şi ea infectată, dar era aşteptată joi la Stress Congres 2021 de la UMF Carol Davila şi a anunţat în ultimul moment că nu mai poate participa fizic, potrivit Antena3.

Fundamentarea deciziilor în actuala pandemie trebuie făcută pe dovezi ştiinţifice, iar mesajul primordial pe care trebuie să îl transmită autorităţile şi medicii se referă la eficienţa vaccinului în reducerea răspândirii Sars-Cov 2 şi a severităţii bolii, susţine Diana Loreta Păun, consilier prezidenţial în cadrul Departamentului Sănătate Publică din Administraţia Prezidenţială.

„Profesia de medic ne obligă să ne fundamentăm deciziile pe dovezi ştiinţifice, iar datele pe care le avem până acum sunt edificatoare. La acest moment, care avem una dintre cele mai mari rate de infectări din Europa, însă incidenţa nu ar fi atât de îngrijorătoare dacă nu ar fi asociată şi cu unei rată de deces de-a dreptul devastatoare. Aceleaşi dfate ne arată că ne poziţionăm la coada clasamentului european ca procent al vaccinării raportat la populaţia generală. De aceea, cred că este important să acceptăm cu toţii că vaccinarea anti-Covid rămâne instrumentul cel mai eficient în reducerea severităţii bolii şi este important să transmitem acest mesaj pentru evitarea transformării situaţiei actuale într-o tragedie”, a declarat dr.Diana Loreta Păun.

Consilierul prezidenţial a arătat că, dacă la începutul campaniei de vaccinare aveam o responsabilitate individuală, care ne făcea mândri prin prisma listelor de aşteptare la vaccinare, aceasta a fost învinsă de consecinţele unei dezinformări fără precedent.

„Situaţia de astăzi este rezultatul unei complexităţi de factori şi cred că în principal este rezultatul indiferenţei şi inacţiunii perpetuate zeci de a ani în a asuma investiţia în sănătate ca o prioritate şi ca o precondiţie pentru bunăstarea şi educarea noastră. O criză cum este pandemia prin care trecem ne pune greu la încercare valorile democratice şi solidaritatea, iar consecinţele sunt mai mult decât cele pur medicale. De aceea, cred că este foarte important ca în această perioadă să nu distorsionăm atenţiaa de la managementul crizei căutând vinovaţi, ci să ne solidarizăm şi să cautăm soluţii pentru combaterea crizei”, a precizat Diana Loreta Păun.

Citeşte şi: Rata de infectare Bucureşti a ajuns la 15.42, spitalele sunt sufocate de cazurile grave. Cinci localităţi din Ilfov au trecut de rata 20


loading...