Consilierii generali nu vor să folosească sistemul de vot electronic care valorează 180.000 de euro

Consilierii generali ai Capitalei au folosit pentru prima data în şedinţa de miercuri sistemul de vot electronic. Procedura de votare a fost însă îngreunată din cauza faptului că o parte dintre consilieri nu au vrut să folosească sistemul, motivând că în regulamentul de funcţionare a CGMB nu este trecut acest tip de vot.

30 sept. 2015, 13:33
Consilierii generali nu vor să folosească sistemul de vot electronic care valorează 180.000 de euro

Într-un final s-a decis ca alesii locali sa voteze si prin ridicarea mainii si prin vot electronic pana se vor obisnui cu sistemul, urmand sa treaca la votul electronic in sedintele urmatoare. In plus, s-a propus modificarea regulamentului CGMB astfel incat sa fie introdusa notiunea de vot electronic, potrivit hotnews.ro.

„In acest moment inteleg ca discutiile sunt legate de legalitatea votului, daca votul electronic va fi validat sau nu. Cert este ca am discutat cu toti liderii grupurilor de consilieri la sedinta in care am discutat ordinea de zi, am convenit cu toti sa votam electronic. Vad ca apar diverse discutii legat de legalitate. Punctul meu de vedere este ca acest vot electronic este legal si consider ca este doar o tergiversare a momentului in care toti ne vom asuma asta. Sistemul exista de mai bine de un an. El a costat peste 150.000 de euro. Doar ca vechea conducere a primariei nu a dorit sa-l implementeze. Daca acum consilierii nu doresc sa voteze acest sistem, trebuie sa isi asume”, a declarat primarul interimar al Capitalei, Stefanel Dan Marin.

Sistemul a fost instalat inca din luna martie 2014, iar Primaria Capitalei a platit 812.000 lei (aproape 180.000 euro) pe acesta, insa alesii locali au refuzat sa il foloseasca motivand ca pentru a vota, sistemul de vot le cerea scanarea retinei si amprenta si nu au fost de acord cu asta.