Consilierul general Roxana Wring: Sunt şocată de calitatea restaurării sediului Primăriei, cineva ar trebui să dea socoteală

Lucrările de reabilitare şi consolidare de la sediul Primăriei Capitalei nu au respectat nimic din ce înseamnă monument istoric categoria A, a declarat, miercuri, consilierul general USR Roxana Wring, precizând că este "şocată" de calitatea restaurării, iar cine a făcut-o, ar trebui să dea socoteală şi, poate, să returneze bani municipalităţii.

28 dec. 2016, 11:32
Consilierul general Roxana Wring: Sunt şocată de calitatea restaurării sediului Primăriei, cineva ar trebui să dea socoteală

„Sunt şocată de calitatea restaurării, nu respectă niciun milimetru de ce înseamnă monument istoric categoria A. Sunt şocată de calitatea finisajelor, care este sub orice critică. Cine a făcut această restaurare ar trebui să dea socoteală şi poate chiar să returneze nişte bani municipalităţii. Am intrat în încăperi, sunt tavane false. Aici era un ciment foarte frumos, acum s-a pus mochetă”, a spus consilierul general USR Roxana Wring, în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), potrivit news.ro.

Şi primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a declarat surprinsă de calitatea lucrărilor, ţinând cont de faptul că acestea au început în urmă cu şase ani. Firea a precizat că a dorit ca municipalitatea să se mute înapoi în clădirea din bulevardul Regina Elisabeta pentru a nu mai plăti chiria la sediul în care Primăria Capitalei a funcţionat din 2010, când au început lucrările.

„Am fost şi eu destul de surprinsă de calitatea lucrării, mai ales că au trecut câţiva ani buni. Am urgentat aceste lucrări în ultimele luni, probabil că dacă nu am fi urgentat noi lucrările, ne-am fi mutat la anul, prin vară, ceea ce nu este normal, pentru că termenele sunt demult depăşite. Am preferat sa facem acest efort să ne mutăm fără să fie finalizată recepţia, nu sunt finalizate birourile, nici măcar mobilier nu este adus. Dar am vrut să facem acest efort, pentru a nu mai plăti din ianuarie chiria în clădirea care am locuit provizoriu. Am spus cu toţii că vom lucra puţin în şantier, improvizat, dar vom face un raport al preluării acestei clădiri după etapa de şantier şi cu siguranţă veţi vedea despre ce e vorba”, a spus Firea.

În apărarea echipei care s-a ocupat de lucrările de reabilitare şi modernizare a venit Tomniţa Florescu, viceprimarul Capitalei, care a subliniat că nu se poate spune despre clădire că este o batjocură, întrucât s-au făcut eforturi mari pentru ca aceasta să funcţioneze la parametrii de confort ai secolului XXI.

Consolidarea sediului Primăriei a început în 2010, iar lucrările ar fi trebuit finalizate în 2013, bugetul necesar fiind majorat de mai multe ori.

Deşi era în plan ca lucrările de reabilitare să fie gata în luna iunie a acestui an, primarul Gabriela Firea anunţa atunci că, la sfârşitul lunii august, lucrările de construcţie ar trebui finalizate, pentru ca, începând cu luna octombrie, angajaţii primăriei să fie mutaţi şi să se înceapă munca efectivă. Potrivit Primăriei Capitalei, clădirea din Bulevardul Elisabeta este clasată în lista monumentelor istorice ca monument de arhitectură clasa A.

Până în 2010, clădirea a găzduit sediul Primăriei Muncipiului Bucureşti, când a început proiectul de restaurare. Angajaţii primăriei s-au mutat atunci în clădirea de birouri de pe Splaiul Independenţei.

Valoarea totală a contractului de proiectare şi execuţie depăşeşte 81 de milioane de lei.