Consilierul prezidenţial Leonard Orban, reacţie după anunţul CE privind cotele de refugiaţi

Consilierul pe politici europene al lui Klaus Iohannis, Leonard Orban, a declarat, miercuri, după decizia Comisiei Europene privind criza imigranţilor, că "nu există elemente care să modifice poziţia României privind refuzul cotelor obligatorii de refugiaţi".

09 sept. 2015, 12:28
Consilierul prezidenţial Leonard Orban, reacţie după anunţul CE privind cotele de refugiaţi

Consilierul pe politici europene al lui Klaus Iohannis, Leonard Orban, a argumentat in favoarea respingerii cotelor de migranti prin lipsa de experienta a Romaniei in astfel de cazuri, potrivit hotnews.ro.

Sunt multe lucruri la care noi nu avem experienta pentru ca nu ne-am confruntat cu astfel de lucruri. Nu stim cum sa-i sprijinim sa invete limba romana, iar fara limba romana nu exista integrare„, a adaugat el.

Leonard Orban nu crede ca se va ajunge rapid la o solutie in acest caz.

Comisia Europeană a publicat tabelul cu cotele suplimentare de refugiaţi ce revin fiecărei ţări. România va trebui să primească 4.646 de refugiaţi, cei mai mulţi urmând a fi preluaţi din Ungaria.

Şi președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a lansat miercuri un apel către țările membre ale Uniunii Europene de a ajunge săptămâna viitoare la un acord pentru repartizarea a 160.000 de refugiați sosiți în Grecia, Italia și Ungaria.

Citeşte şi: Comisia Europeană cere României să primească 4.646 de refugiaţi