Consilierul PDL arestat pentru luare de mită, denunţat de o colegă de partid VIDEO

Consilierul PDL de Călăraşi Vasile Dumitrache, arestat pentru luare de mită, a fost denunţat de o colegă de partid care îi voia postul din Comisia de Repartizare a Locuinţelor.

28 mart. 2013, 10:35
Consilierul PDL arestat pentru luare de mită, denunţat de o colegă de partid VIDEO

Vasile Dumitrache a fost reţinut de poliţişti în urma unui flagrant. El a primit 1.400 de lei pentru a-i facilita unei femei obţinerea unei locuinţe sociale. Soţia consilierului arestat spune însă că acesta este victima unei înscenări puse la cale de o colegă de partid şi nu a exclus posibilitatea ca aceasta să-i fi fost chiar amantă soţului ei. Soţia consilierului a discutat cu o echipă România TV, iar mărturia ei a fost filmată cu o cameră ascunsă.

Femeia a povestit că soţul ei era mai tot timpul în compania celei care l-a reclamat şi că nu o dată i-a surprins flirtând, însă crede că soţul ei „a picat ca musca-n lapte” şi că totul a fost „o mare înscenare”.

Viceprimarul Marius George Dulce, care supervizează Comisia de Repartizare a Locuinţelor, nu vede rostul şpăgii şi spune că femeia urma să primească locuinţa perfect legal: „Nu ştiu în ce condiţii i-a dat acei bani. În condiţiile în care are 43 de puncte, e pe loc eligibil. I s-a făcut verificarea acasă din punct de vedere social, ancheta socială, mai mult, la anchetele sociale a invitat presa… Dezaprob ceea ce s-a întâmplat”.

Cea care l-a denunţat pe consilier la Poliţie este fostă jurnalistă la un săptămânal local şi susţine că nu a cerut o locuinţă socială, ci i-a fost oferită.

Vasile Dumitrache a fost dus în faţa judecătorilor şi a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Cercetat pentru infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă, Dumitrache riscă 12 ani de închisoare.