Consiliul Elevilor avertizează. „Copiii care nu trec triajul epidemiologic sunt condamnaţi să renunţe la facultatea ce şi-o doresc”

Consiliul Naţional al Elevilor şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar consideră că elevii care nu vor trece de triajul epidemiologic vor fi condamnaţi la a renunţa la facultatea pe care doresc să o urmeze.

28 mai 2020, 16:43
Consiliul Elevilor avertizează. „Copiii care nu trec triajul epidemiologic sunt condamnaţi să renunţe la facultatea ce şi-o doresc”

„Atragem atenţia asupra faptului că elevii care, din varii motive, nu vor trece de triajul epidemiologic, vor fi condamnaţi la a renunţa la facultatea pe care doresc să o urmeze. În cursul zilei de ieri, reprezentanţii elevilor şi părinţilor au susţinut, în cadrul unui dialog cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, ca elevii înscrişi la examenul de Bacalaureat să poată susţine probele de examen după o procedură separată, într-o sală izolată şi cu subiecte de rezervă, însă acest plan a fost demontat astăzi fără o consultare a reprezentanţilor elevilor şi părinţilor. Implementarea acestei măsuri ar produce efecte dezastruoase pentru parcursul educaţional al viitorilor studenţi, fiind o măsură care încalcă principiul egalităţii de şanse. Universităţile, atât cele de pe plan naţional, cât şi cele din planul internaţional, organizează procesul de admitere în lunile iulie – august, fapt care ne demonstrează că elevii care au peste 37.3 grade temperatură vor fi trimişi direct acasă şi privaţi de dreptul a urma facultatea pentru care s-au pregătit„, a transmis, joi, Consiliul Naţional al Elevilor.

Citeşte şi Statul va suporta 45 la sută din salariul angajaţilor întorşi din şomaj tehnic. Noi măsuri pregătite de Guvern

Elevii cer Administraţiei Prezidenţială şi Guvernului României să identifice o strategie alternativă pentru elevii care au temperatura peste 37.3 grade, acest lucru putând fi cauzat de multe alte lucruri în afară de coronavirus. „O soluţie în acest sens este susţinerea examenului de Bacalaureat într-o sală separată, izolată, sau, respectiv, susţinerea probelor aferente examenului în aceeaşi perioadă în care va avea loc şi cea de-a doua sesiune a Evaluării Naţionale (…) Nici măcar un singur elev nu trebuie lăsat în urmă„, a declarat Antonia-Laura Pup, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Elevii afirmă că nu este absolut deloc normal să-i anulezi o şansă unui elev, bazându-te pe măsurarea temperaturii şi cer o procedură specială.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că examenele naţionale vor avea loc fizic, aşa cum au fost programate, şi la ambele examene va exista şi o a doua sesiune. „Este posibil sa fie copii care sunt bolnavi care vin la examen. La Evaluarea Națională, pentru copii care sunt bolnavi, care sunt gasiți cu febră la intrarea în școală pentru motive medicale și de carantină se organizează o a doua sesiune din 29 iunie. În privinta Bacalaureatului cu siguranță și aici pot fi copii cu probleme și se va organiza ca și in alți ani a doua sesiune de Bacalaureat în august„, a spus Klaus Iohannis.


loading...