Consiliul Judeţean Constanţa, parte civilă în două procese în care Nicuşor Constantinescu e trimis în judecată

Consilierii județeni au aprobat, vineri, într-o ședință ordinară, două proiecte de hotărâre privind constituirea ca parte civilă a Consiliului Județean (CJ) Constanța în două procese în care este judecat Nicușor Constantinescu.

18 dec. 2015, 14:47
Consiliul Judeţean Constanţa, parte civilă în două procese în care Nicuşor Constantinescu e trimis în judecată

Prin constituirea ca parte civilă în cele două procese aflate pe rolul Tribunalului Constanța, unul care se referă la finanțarea Fundației Fantasio și a cluburilor sportive și altul la achiziționarea de către CJ a unui elicopter, Consiliul Județean va putea solicita recuperarea unor prejudicii în valoare totală de circa 33 de milioane de lei, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Cererea lui Nicuşor Constantinescu de modificare a controlului judiciar, RESPINSĂ

„Este vorba de două procese, unul cel cu Fundația Fantasio și cu tot ce au însemnat cheltuielile pe fundație și al doilea este cel cu elicopterul, cu contractele care au fost pentru operarea elicopterului. (…) Acum au fost puse pe rol, au trecut de camera preliminară. Prejudiciile le-am luat din rechizitoriu. (…) La Fundația Fantasio, suma de care e vorba este de 31.856.740 lei și, la celălalt, de peste un milion de lei. Datele sunt luate exclusiv din rechizitoriu”, a menționat vicepreședintele CJ Constanța, Cristinel Dragomir.

Nicușor Constantinescu este judecat, la instanțele din Constanța, într-un dosar referitor la finanțarea Fundației Fantasio și a cluburilor sportive, fiind acuzat de mai multe infracțiuni printre care abuz în serviciu și conflict de interese, în dosarul privind subfinanțarea Centrului Militar Zonal (CMZ), cât și în dosarul privind achiziționarea de CJ a elicopterului prăbușit în decembrie 2014 în Lacul Siutghiol, sub acuzația de abuz în serviciu.

În dosarul CMZ, Nicușor Constantinescu, a fost condamnat, la sfârșitul lunii trecute, de judecătorii Tribunalului Constanța, la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, fiind acuzat de abuz în serviciu în formă continuată. Sentința a fost atacată cu apel, instanța urmând să se pronunțe.