Consiliul Judeţean Tulcea îi susţine pe liceenii premiaţi de NASA să meargă în California

Doi din cei şase adolescenţi care au câştigat ediţia din acest an a NASA Ames Space Settlement Design Contest vor fi sprijiniţi de Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea pentru a participa luna viitoare la Conferinţa Internaţională pentru Dezvoltare Aerospaţială din California, SUA.

17 apr. 2014, 11:51
Consiliul Judeţean Tulcea îi susţine pe liceenii premiaţi de NASA să meargă în California

Cei doi adolescenţi, Andrei Turtoi, în vârstă de 16 ani, şi Cătălin Maslaev, în vârstă de 15 ani, sunt tulceni, dar frecventează cursurile clasei a IX-a a Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa, iar împreună cu alţi patru colegi din Constanţa şi Brăila au participat la concursul organizat de agenţia americană.

„Am realizat un proiect detaliat pentru crearea unei staţii spaţiale în care să existe tot confortul necesar vieţii şi am redat mecanismele şi metodele de reproducere a apei, curentului electric, a hranei şi a tot ceea ce e necesar pentru confortul zilnic”, a declarat Cătălin Maslaev.

Pentru a participa la Conferinţa Internaţională pentru Dezvoltarea Aerospaţială care va avea loc în perioada 14-18 mai, în Los Angeles, California, SUA, CJ Tulcea a decis joi, în timpul şedinţei în plen, alocarea a 9.000 de lei, în vederea acoperirii cheltuielilor de transport a celor doi elevi tulceni.

„Am câştigat premiul, dar vom merge acum pentru a prezenta oficialităţilor prezente la conferinţă proiectul nostru”, a menţionat Andrei Turtoi.

La evenimentul din SUA va participa şi o echipă de elevi de clasa a XI-a de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti care a obţinut acelaşi premiu la concursul organizat de NASA.

La ediţia din acest an a concursului NASA Ames Space Settlement Design Contest au participat peste 800 de proiecte din întreaga lume, proiectele prezentate organizatorilor vizând construirea unor staţii spaţiale.

Citeşte şi Competiţia NASA Space Settlement, inclusă pe lista concursurilor internaţionale finanţate de statul român