Consiliul Judeţean, vinovat de moartea unei femei într-un accident. Trebuie să-i plătească familiei sute de mii de lei

Consiliu Judeţean Timiș a fost obligat să achite daune morale de sute de mii de lei pentru moartea unei femei. Victima a murit în urma unui accident rutier produs în iarna anului 2013 pe un drum judeţean acoperit cu polei.

18 sept. 2019, 07:22
Consiliul Judeţean, vinovat de moartea unei femei într-un accident. Trebuie să-i plătească familiei sute de mii de lei

Consiliul Judetean Timiş a fost obligat de judecători să achite daune morale de 400.000 de lei pentru moartea femeii.

Accidentul în care femeia din Timiș, pasageră pe scaunul din dreaptă al unei Dacii Logan, și-a pierdut viața a avut loc în a doua zi de Crăciun din 2013, în jurul orei 0:30. O femeie aflată la volanul unei Dacii Logan în care se afla și victima circula pe drumul județean care face legătură între Valea lui Liman și Tomesti, iar într-o curbă, din cauza poleiului, a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în râul de pe marginea drumului. Prinsă în centură de siguranță, pasagera de pe scaunul din dreapta a murit înecată.

În urmă anchetei și a expertizei realizate în dosar s-a ajuns la concluzia că mașina răsturnată în râu circula doar cu 30 km/h, derapând din cauza poleiului. Expertul a mai concluzionat că accidentul putea fi evitat dacă viteaza de rulare era sub 25 de km/h.

În urma accidentului și a decesului femeii, familia acesteia a dat în judecată Consiliul Județean Timiș, care este administratorul drumului, cerând daune morale pentru că nu a luat măsuri pentru îndepărtarea poleiului și pentru a preveni șoferii că se circulă pe un drum alunecos.