Consiliul Local Sector 1 a respins proiectul primarului Tudorache privind alocarea a 10 milioane de lei pentru Catedrala Neamului

Consiliul Local Sector 1 a respins proiectul primarului Dan Tudorache privind alocarea a 10 milioane de lei din bugetul local pentru continuarea lucrărilor de construcţie la Catedrala Mântuirii Neamului. Consilierii USR şi PNL au votat împotriva proiectului propus de edilul Sectorului 1. 

27 oct. 2016, 13:22
Consiliul Local Sector 1 a respins proiectul primarului Tudorache privind alocarea a 10 milioane de lei pentru Catedrala Neamului

Conform unui sondaj online efectuat de USR, în care respondenţii au fost întrebaţi dacă sunt de acord cu alocarea a 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, 93% dintre cei 12.400 de utilizatori care au participat au votat împotriva proiectului. 

„Am mai fi avut nevoie de un vot, dar atâta timp cât USR şi PNL vor vota împotrivă, nu vom putea aloca banii Patriarhiei”, a declarat primarul Dan Tudorache, conform News.ro.

Proiectul privind alocarea a 10 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de construcţie la Catedrala Mântuirii Neamului a fost propus de primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, după ce în această vară acelaşi proiect a mai fost respins o dată.

Un proiect similar nu a trecut însă de votul Consiliului Local Sector 1, la sfârşitul lunii iulie, după ce mai mulţi consilieri locali ai Uniunii Salvaţi România (fostul USB) au votat împotrivă din cauză că nu a existat o dezbatere publică pe această temă. Detalii, aici. 

Citeşte şi Patriarhul Daniel, în vizită pe şantierul Catedralei Neamului. CUM ARATĂ ACUM cel mai mare lăcaş de cult din România FOTOGALERIE

Patriarhul Daniel a efectuat, în septembrie, o vizită pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului, cel mai mare lăcaş de cult din România, aflat încă în construcţie în Dealul Arsenalului. Şeful Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a fost însoţit de mai mulţi ierarhi, clerici şi tineri participanţi la Întâlnirea Tinerilor ortodocşi din toată lumea. Atunci, construcţia Catedralei depăşeaînălţimea unui bloc de 12 etaje, pentru continuarea lucrărilor patriarhul solicitând din nou bani de la primării, cea mai mare sumă fiind alocată de Primăria Capitalei, respectiv 15 milioane lei. Detalii, aici.