Consiliul Naţional al Discriminării, sesizat de PSRO în legătură cu declaraţiile jignitoare ale lui Ioan Rus

Partidul Social Românesc (PSRO) a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în cazul afirmațiilor făcute de Ioan Rus la adresa românilor aflați la muncă în străinătate.

11 iun. 2015, 15:35
Consiliul Naţional al Discriminării, sesizat de PSRO în legătură cu declaraţiile jignitoare ale lui Ioan Rus

„PSRO condamnă declarația ministrului Ioan Rus prin care au fost jigniți milioane de români și anunță că, în acest sens, a transmis, astăzi, o sesizare adresată Consiliului Național al Discriminării.

Prin afirmația făcută public de către Ioan Rus, ministru al Transporturilor în guvernul Ponta și vicepreședinte al Partidului Social Democrat, peste trei milioane de români plecați la muncă în străinătate, alături de familiile lor, au fost jigniți într-un mod inacceptabil, folosindu-se, totodată, un limbaj incalificabil”, afirmă vicepreședintele PSRO pentru Diaspora, Marius Dobrescu, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: IOAN RUS şi-a dat demisia. Victor Ponta a acceptat-o: „Vom discuta despre înlocuitor săptămâna viitoare”

Potrivit sursei citate, PSRO consideră „inadmisibil ca un membru al Guvernului României să declare despre românii plecați să lucreze în afara granițelor — pentru că statul român nu le-a oferit condițiile necesare găsirii unui loc de muncă în țară care să le permită un trai decent pentru familiile lor — că „sunt fierari betoniști, fierari și așa mai departe, lucrează în construcții, autostrăzi prin Europa”, folosindu-se un ton jignitor, fără respect atât la adresa acestor oameni, cât și la modul în care aceștia își câștigă existența și contribuie substanțial la economia României prin banii trimiși familiilor lor”.

„Mai mult, PSRO nu poate accepta cuvintele folosite de Ioan Rus la adresa copiilor acestor români, care în accepțiunea ministrului PSD „se fac golani acasă”, fiind nevoiți să își trăiască anii copilăriei și ai adolescenței departe de părinții lor. Însă, de departe cea mai gravă jignire a fost adusă de vicepreședintele PSD la adresa mamelor acestor copii și soțiilor celor plecați în străinătate, apelativul folosit de Ioan Rus fiind total de neacceptat”, se mai arată în comunicat.

CITEŞTE ŞI: Ministrul Ioan Rus îi jigneşte pe românii din străinătate: Copiii se fac GOLANI acasă şi nevasta CURVĂ

Ioan Rus a demisionat joi, premierul Victor Ponta anunțând, într-o postare pe Facebook, că i-a acceptat demisia. „Regret situația generată de declarațiile dlui Ioan Rus! Acesta și-a asumat răspunderea și mi-a prezentat demisia din funcția de ministru! Am acceptat demisia și săptămână viitoare vom discuta despre înlocuitorul la acest portofoliu„, a scris Ponta pe Facebook, la scurt timp după ce a avut o discuție la Palatul Victoria cu Ioan Rus.