Consiliul Naţional al Rectorilor şi-a suspendat pe termen nelimitat participarea la Coaliţia condusă de Alexandru Cumpănaşu

Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) a decis "suspendarea pe termen nelimitat" a participării la proiectul Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR), subliniind că acest organism "a fost, este şi trebuie să fie dincolo de opţiunile politice ale fiecărui rector".

02 sept. 2019, 08:17
Consiliul Naţional al Rectorilor şi-a suspendat pe termen nelimitat participarea la Coaliţia condusă de Alexandru Cumpănaşu

„Am fost alături în proiectul ‘Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României’ pentru că am crezut şi credem că împreună putem fi mai puternici, mai responsabili, mai solidari şi mai angajaţi în modernizarea României. Cu toate acestea, suntem nevoiţi să afirmăm clar că nici CNMR şi nici o altă formulă guvernamentală sau nonguvernamentală nu pot subordona CNR. Astăzi, Consiliul Naţional al Rectorilor a luat decizia de a suspenda pe termen nelimitat participarea noastră la CNMR. Fiecare membru al comunităţii academice are dreptul la propria lui opinie politică, are dreptul de a exprima propriile opinii şi convingeri, însă CNR, în ansamblul său, este şi trebuie sa fie garantul instituţional al echidistanţei şi imparţialităţii instituţiilor universitare. (…) Mulţumim CNMR pentru colaborarea avută, însă dorim să păstrăm universităţile în afara jocului politic! Suspendarea noastră este fermă, neechivocă şi pe termen nelimitat”, se precizează într-un comunicat CNR.

Consiliul Naţional al Rectorilor, singura structură naţională care reuneşte toţi rectorii universităţilor de stat şi particulare acreditate, a acţionat şi acţionează pentru dezvoltarea structurilor parteneriale în scopul consolidării rolului mediului universitar în asumarea deciziei publice în România, se mai arată în comunicat.