Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, desfiinţat tacit de deputaţi. Senatul va avea ultimul cuvânt

Camera Deputaţilor a adoptat tacit, marţi, un proiect de lege prin care este desfiinţat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, iniţiat de fostul deputat Bogdan Diaconu, amendat de CNCD anul trecut pentru declaraţii homofobe şi discriminarea comunităţii LGBT.

28 feb. 2017, 16:02
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, desfiinţat tacit de deputaţi. Senatul va avea ultimul cuvânt

Proiectul a fost depus în data de 17 mai 2016, la 3 zile după ce Bogdan Diaconu a fost amendat de CNCD, în contextul în care a declarat că va interzice paradele LGBT dacă va ajunge primar.

Termenul legal de dezbatere şi vot final pentru această iniţiativă a expirat pe 25 noiembrie 2016. În urma adoptării tacite proiectul de lege va fi transmis Senatului, for decizional.

Bogdan Diaconu sustine că CNCD a dovedit că funcţionează ca o “instituţie anti-românească”.

Abrogarea Legii nr. 48/2002 are aşadar ca scop desfiinţarea CNCD ca instituţie bugetară care a făcut dovada în decursul anilor că funcţionează ca o instituţie anti-românească şi anti-naţională, fiind doar un instrument în mâna UDMR şi a altor grupuri de interese de a anula valorile româneşti, valorile tradiţionale creştine şi drepturile românilor în propria ţară„, a declarat Bogdan Diaconu, în expunerea de motive a proiectului de lege.

CNCD s-a remarcat prin amendarea tuturor românilor care au luat atitudine împotriva extremismului maghiar, a mai spus Diaconu, potrivit proiectului de lege.”CNCD s-a remarcat prin amendarea tuturor românilor care au luat atitudine împotriva extremismului maghiar (…) De vreme ce CNCD are o atitudine repetată şi constantă împotriva respectării şi apărării unor drepturi constituţionale, a devenit o instituţie anti-constituţională şi, ca urmare, trebuie desfiinţată„, susţinea fostul deputat, potrivit sursei citate.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, în data de 8 noiembrie 2016, un raport pentru respingerea proiectului de lege, iar proiectul a fost înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor în data de 27 decembrie 2016.

O hotărâre similară, de desfiinţare a CNCD, afost luată de Polonia, pe 27 aprilie 2016.