Consiliul Uniunii Scriitorilor din România a decis excluderea membrilor autodeclaratei „conduceri a USR”

Consiliul Uniunii Scriitorilor din România (USR) decis, luni, excluderea din Uniune a membrilor autodeclaratei "conduceri a USR", respectiv a scriitorilor Ioana Crăciunescu, Dan Iancu, Florin Iaru, Cosmin Perța, Valeriu Mircea Popa, Cristian Tiberiu Popescu, Octavian Soviany, Adrian Suciu, Cristian Teodorescu, Paul Vinicius, Daniel Vorona.

21 mart. 2016, 12:46
Consiliul Uniunii Scriitorilor din România a decis excluderea membrilor autodeclaratei „conduceri a USR”

Potrivit USR, „Comisia de Monitorizare, Suspendare și Excludere a constatat încălcarea de către un număr de membri ai Uniunii Scriitorilor din România a art. 16 și următoarele din cap. 5 din Statutul USR, în sensul că au convocat nestatutar o Adunare Generală Extraordinară și au organizat, la data de 19 martie, o Adunare Generală Extraordinară nestatutară, nedesfășurată prin adunările generale ale Filialelor, în care s-au votat nestatutar noi organe de conducere”.

Conducerea Uniunii Scriitorilor din România, disputată de Nicolae Manolescu şi Cristian Teodorescu

Prin comunicatele remise presei, s-a folosit abuziv și nelegal sigla USR, uzurpându-se calitățile oficiale ale persoanelor alese legal și statutar în funcțiile de conducere și creându-se astfel prejudicii de imagine grave Uniunii, în aceste condiții Comisia de Monitorizare, Suspendare și Excludere propunând Consiliului USR excluderea scriitorilor amintiți, adaugă sursa citată.