Consola portabilă PlayStation Vita a ajuns în România. Vezi de unde o poţi cumpăra

A doua consolă portabilă de la Sony va apărea şi pe piaţa locală, în două variante. Preţul este  de 1149,99 RON pentru versiunea Wi-Fi şi la 1449,99 RON pentru modelul cu 3G/Wi-Fi.

20 feb. 2012, 08:11
Consola portabilă PlayStation Vita a ajuns în România. Vezi de unde o poţi cumpăra

Playstation Vita, cea de-a doua consolă portabilă a celor de la Sony Computer Entertainment, va fi lansată oficial în România pe 22 februarie. Printre magazinele care vor introduce acest device în ofertă, încă de pe 22 februarie, se numără Flanco, Altex,  Domo sau eMag. Deja produsul poate fi pre-comandat.

Gadgetul este creat special pentru socializare, atât între utilizatorii consolei care au la dispoziţie aplicaţii pre-instalate, printre care mesaj PSN, cât şi prin intermediul reţelelor de socializare Facebook, Twitter şi FourSquare.

„PlayStation Vita este un dispozitiv incredibil, care oferă cea mai bună experienţă de gaming portabil posibilă. Caracteristicile sale revoluţionare, combinate cu conectivitatea la reţelele de socializare oferă utilizatorilor o platformă de gaming cu totul nouă şi posibilitatea de a interacţiona cu prietenii şi cu oamenii din jurul lor. Suntem foarte încântaţi să lansăm un dispozitiv portabil de gaming diferit de orice produs existent la acest moment pe piaţă şi care răspunde cerinţelor utilizatorilor de a avea parte de o experienţă de gaming fără precedent”, a declarat Jim Ryan, Preşedinte şi CEO al SCEE.

Gadgetul va fi disponibil în două variante, unul cu 3G, iar celălalt cu Wi-FI. Astfel, cel cu conectivitate 3G şi Wi-Fi, are un display OLED Multi-touch de 5 inch, o rezoluţie de 960 x544 pixeli, microfon integrat, Bluetooth 2.1, două camere web şi Multi-touch pad capacity.

Sunt 80 de jocuri în producţie, iar în momentul lansării vor fi deja disponibile şapte titluri incitante, care promit să acopere toate preferinţele: Uncharted: Golden Abyss, Wipeout 2048, Little Deviants, Unit 13(începând cu 7 Martie 2012), Modnation Racers: Roadtrip, Everybody’s Golf şi Reality Fighters

În plus, având suport 3G, Wi-Fi şi Bluetooth, PS Vita va facilita interacţiunea şi activităţile multiplayer prin intermediul noilor aplicaţii Near şi Party.

Prima consolă Playstation Vita a fost pusă în vânzare în Japonia, pe 17 decembrie 2011.