Constantin: Scandalurile din industria alimentară, „un mare câştig”

Scandalurile recente din industria alimentară sunt "un mare câştig", pentru că astfel pe canalele de ştiri a ajuns să se vorbească zilnic despre agricultură, problemele din domeniu şi calitatea hranei, a declarat joi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

28 mart. 2013, 10:23
Constantin: Scandalurile din industria alimentară, „un mare câştig”

„De la începutul anului traversăm mai multe scandaluri naţionale şi internaţionale, pornind de la scandalul cărnii de cal până la laptele infestat cu aflatoxină. Am învăţat foarte multe lucruri pe care încercăm să le corectăm. Am mai învăţat că orice lucru rău se poate transforma într-un lucru bun”, a spus ministrul Agriculturii, Daniel Constantin la un seminar pe teme de specialitate.

Afirmaţiile lui Constantin sunt făcute în contextul în care patronatele au anunţat scăderea vânzărilor de carne de vacă pe piaţa internă cu 10% şi reducerea până aproape de zero a exporturilor de carne de vacă şi cal. Totodată, producătorii de lapte susţin că scandalurile din ultima perioadă le-au provocat pierderi de zeci de milioane de euro şi scăderea vânzărilor cu peste 40%.

„Faptul că astăzi vorbim de agricultură, faptul că în fiecare zi pe canalele de ştiri, care până acum erau bombardate numai de ştiri politice, astăzi se vorbeşte foarte mult despre agricultură, despre problemele pe care le are agricultura, despre calitatea vieţii, despre calitatea hranei pe care o consumăm în fiecare zi, cred eu că sunt un mare câştig pe care l-am avut în această perioadă”, a apreciat ministrul, potrivit Mediafax.


loading...
Partenerii noștri