Constantin Enceanu a lansat o piesă tulburătoare dedicată lui Petrică Mâțu Stoian, bunul său prieten: „Petre al nostru nu mai cântă”

Constantin Enceanu a lansat o melodie în memoria lui Petrică Mâțu Stoian. Interpretul de muzică populară a fost foarte apropiat de regretatul artist, iar moartea lui l-a dărâmat.

19 apr. 2022, 08:23
Constantin Enceanu a lansat o piesă tulburătoare dedicată lui Petrică Mâțu Stoian, bunul său prieten: „Petre al nostru nu mai cântă”

Constantin Enceanu, în vârstă de 58 de ani, a scos o melodie tristă de dragul bunului său prieten, Petrică Mâțu Stoian, pe care a înregistrat-o în urmă cu două luni de zile, în preajma zilei de naștere.

Versurile sunt de-a dreptul tulburătoare. ”Petre al nostru nu mai cântă” este piesa lansată de Enceanu la care a făcut și videoclip. Artistul își exprimă dorul pentru prietenul său care a murit în noiembrie 2021, la 61 de ani.

”Luai drumul spre Isverna, mă oprii, întrebai Cerna

Ce știe de nana Petre, nu se aude, nu se vede.

Luai drumul spre Isverna, mă oprii, întrebai Cerna

Ce știe de nana Petre, nu se aude, nu se vede

Îmi spuse cucul de sus, că mai bine că s-a dus

A rămas pădurea mută, Petre al nostru nu mai cântă.”, sunt câteva dintre versurile melodiei.

@ganja.ganja81♬ sunet original – ganja.ganja81

Constantin Enceanu, în ziua înmormântării lui Petrică Mîţu Stoian: Cred că şi el aşteaptă ca lucrurile să fie elucidate şi să se afle adevărul

„Dacă e să referim la ziua de azi, a fost o zi extrem de încărcată emoţional. Toţi am pus suflet ca să organizăm funeraliile aşa cum credem că şi-ar dorit Petrică Mîţu Stoian. Din dorinţa de a fi fericit, plecând în lumea fără dor, cei dragi rămaşi s-au străduit să facă tot posibilul să nu-l facem de ruşine şi nu l-am făcut.

Din momentul în care a sosit la Craiova, la Ansambulul folcloric „Maria Tănase”, unde colega mea Niculina Stoican şi toţi membrii ansamblului au făcut tot ce le-a stat în putinţă ca lucurile să fie extraordinar de reuşite.

Sosirea lui de marţi de la ora 10 în foierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu”.. A fost alături de Petrică şi Dumnezeu. A fost o vreme extraordinar de frumoasă. Şi soarele a zâmbit pentru că a văzut că lumea îl iubeşte şi Petre pleacă dincolo oarecum cu sufletul împăcat din punctul ăsta de vedere. Cred că şi el aşteaptă ca lucrurile să fie elucidate şi să se afle adevărul”, a dclarat Constantin Enceanu la România Tv.