Constantin Niţă, despre demisia lui Liviu Dragnea: Nimeni nu este de neînlocuit

Vicepreşedintele PSD, Constantin Niţă, crede că Liviu Dragnea nu va reveni asupra demisiei din funcţia de preşedinte executiv al partidului, după ce a fost condamnat în Dosarul Referendumului. Mai mult, Niţă spune că "nimeni nu este de neînlocuit".

20 mai 2015, 08:54
Constantin Niţă, despre demisia lui Liviu Dragnea: Nimeni nu este de neînlocuit

 Constantin Niţă a precizat, la RFI, că şedinţa de miercuri a Comitetului Executiv al PSD a fost amânată, cel mai probabil, pentru săptămâna viitoare.

El precizează că „majoritatea colegilor din ţară” ar vrea ca Liviu Dragnea să rămână în funcţia de preşedinte executiv: „A fost o dezbatere foarte serioasă în partid pe tema aceasta şi majoritatea colegilor din ţară s-au exprimat în sensul ca domnul Dragnea să rămână în continuare preşedinte executiv. Sigur, domnia sa şi-a depus mandatul, urmând ca această discuţie referitoare la depunerea mandatului să fie concretizată în şedinţa Comitetului Executiv (…). Domnul Dragnea este un om cu experienţă, un om care este stimat de către colegii din ţară, a lucrat foarte bine în campaniile electorale şi sigur, majoritatea colegilor spun că condamnarea sa nu are nimic de-a face cu acte de corupţie, ci mai mult cu modul de organizare a campaniei electorale”.

Social-democratul crede că Dragnea nu va reveni asupra demisiei: „Personal, nu cred că domnul Dragnea va reveni asupra acestei decizii, dar sigur, în politică, totul este posibil”.

Întrebat pe cine ar putea pune PSD în locul lui Liviu Dragnea, Constantin Niţă a răspuns: „E o vorbă românească: nimeni nu este de neînlocuit. Sigur că vor fi colegi care vor candida eventual pentru postul de preşedinte executiv, dar sunt convins de asemenea că domnul Dragnea va rămâne în jurul echipei care se va crea şi la Congres şi înainte de Congres şi după Congres, pentru a sprijini şi a pune umărul la câştigarea alegerilor din 2016”.

Întrebat dacă va conta şi experienţa organizatorică a viitorului preşedinte executiv, vicepreşedintele formaţiunii a răspuns: „Vă mai dau un proverb: cine nu are bătrâni să şi-i cumpere. Există o tendinţă actuală de a scoate afară pe toţi cei care sunt peste o anumită vârstă, ceea ce este o mare eroare, dar nu putem să nu apreciem experienţa pe care domnul Dragnea o are în domeniul campaniilor electorale şi în domeniul conducerii partidului, până la urmă, că şi aici îţi trebuie o anumită experienţă şi asta este valabil nu numai pentru domnul Dragnea, ci pentru toate partidele politice, nu poţi să renunţi la oameni care au o anumită experienţă politică formată în ani de zile, cu atâta uşurinţă. Trebuie o analiză foarte serioasă atunci când faci lucrul acesta”.

Pe de altă parte, Constantin Niţă o descrie pe Sevil Shhaideh, noul ministru de la Dezvoltare, ca pe o profesionistă: „Eu o cunosc pe doamna Sevil, este o profesionistă. Din punct de vedere profesional, nu cred că cineva poate să-i reproşeze ceva. Mai departe, relaţiile de rudenie nu le ştiu, nu le cunosc, eu le-am aflat din presă. Pe mine mă interesează mai puţin această latură şi mai mult latura profesională, pentru că la Ministerul Dezvoltării sunt foarte multe proiecte, sunt multe proiecte întârziate de pe vremea Guvernului Boc, sunt multe proiecte noi şi care trebuie duse mai departe”.

.