Constituţia lui Băsescu, RESPINSĂ în Camera Deputaţilor. Doar 41 de aleşi au votat „pentru”

Camera Deputaţilor a respins, marţi, cu 41 voturi "pentru", 259 "împotrivă" şi 18 abţineri, proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei, iniţiat de preşedintele Traian Băsescu în 2011.

21 mai 2013, 10:34
Constituţia lui Băsescu, RESPINSĂ în Camera Deputaţilor. Doar 41 de aleşi au votat „pentru”

Liderul grupului PDL din Cameră, Mircea Toader, a criticat acest lucru, arătând că, prin respingerea acestui proiect, voinţa cetăţenilor exprimată la referendum privind Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari nu este respectată, informează Mediafax.

Liderul deputaţilor PNL, Andrei Gerea, a replicat că este în lucru un alt proiect de revizuire a Constituţiei care prevede reducerea numărului de parlamentari. „Staţi liniştiţi că noi lucrăm pentru îndeplinirea voiţei cetăţenilor”, a spus Gerea.

Deputatul UNPR Eugen Nicolicea a precizat că acest proiect de revizuire a Constituţiei care nu a întrunit voturile pentru a fi adoptat nu va trece în dezbaterea Senatului. El a spus că articolul 51 din Constituţie prevede că proiectul de modificare a Constituţiei trebuie adoptat cu două treimi din voturile a fiecărei Camere şi în acest caz proiectul a fost respins. „În consecinţă, procedura de adoptare a încetat, nefiind îndeplinită procedura din articolul 51 din Constituţie”, a spus Nicolicea.

Citeşte şi Băsescu: Cer românilor să nu meargă la referendum dacă în Constituţie nu se respectă cel din 2009

Comisia juridică a Camerei a decis, în urmă cu o lună, că raportul la proiectul de revizuire a Constituţiei iniţiat de Traian Băsescu trebuie să-şi urmeze procedura şi să fie introdus pe ordinea de zi a plenului.

Citeşte şi Iliescu: Revenirea la Parlament unicameral este o idee năstruşnică VIDEO

În prezent, Comisia de revizuire a Constituţiei condusă de preşedintele Senatului Crin Antonescu lucrează la elaborarea unui proiect de revizuire a Constituţiei, care are ca termen de 27 mai pentru depunerea amendamentelor.

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat Camerei Deputaţilor, într-o scrisoare transmisă în 21 martie lui Valeriu Zgonea, să continue dezbaterile la proiectul de revizuire a Constituţiei transmis la Parlament în iunie 2011 şi care transpune rezultatele referendumului din 2009.


loading...