Consultări între PNL şi UDMR pe tema moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Ponta

Vicepreședintele PNL Mihai Voicu și-a exprimat speranța, luni, că UDMR va avea disponibilitatea de a discuta cu privire la moțiunea de cenzură anunțată de liberali, în câteva zile, când textul documentului va fi finalizat.

25 mai 2015, 08:17
Consultări între PNL şi UDMR pe tema moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Ponta

„Nu doresc să comentez de pe acum poziția UDMR, pentru că în general și sper că așa vom proceda și de data aceasta, procedurile de consultare între grupurile din Opoziție în situația inițierii unei moțiuni de cenzură se fac de obicei pe marginea unui text, pe marginea unei moțiuni concrete și sper că cei de la UDMR vor avea disponibilitatea de a discuta pe text în câteva zile, atunci când acesta va fi finalizat”, a declarat Voicu, la RFI.

Întrebat cum vor convinge liberalii UDMR să susțină moțiunea de cenzură, Mihai Voicu a răspuns: „Va conta foarte mult textul, vor conta foarte mult argumentele și planurile de viitor și de aceea sunt rezervat în a face acum o discuție foarte concretă cu privire la relația cu UDMR-ul sau poziția UDMR-ului față de această moțiune”.

Liberalul spune că, deocamdată, nu există un sprijin parlamentar pentru moțiunea de cenzură.

„Noi sperăm ca sprijinul parlamentar să se strângă în jurul acestei teme generoase, așa cum în urmă cu câteva zile, din Opoziție, Partidul Național Liberal a reușit să strângă o majoritate în jurul dublării alocației pentru copii, sperăm că o temă la fel de importantă va putea atrage sprijin parlamentar„, arată vicepreședintele PNL.

Voicu a precizat că nu este vorba de „racolare de parlamentari sau înscrieri de parlamentari în Partidul Național Liberal, ci sprijin pentru un act constituțional, care este moțiunea de cenzură, prin vot”.

PNL a anunțat, sâmbătă, că va depune pe 5 iunie o moțiune de cenzură pe tema votului prin corespondență.