CONSULTĂRI la Cotroceni. PNL: „Ne pică ca o mănuşă”. Delegaţia care merge la discuţiile cu Iohannis

PNL va susține la consultările cu președintele Klaus Iohannis proiectele inițiate de liberali cu privire la exercitarea votului de către cetățenii din afara granițelor și la simplificarea și accelerarea procedurilor parlamentare, a declarat joi purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

16 apr. 2015, 08:32
CONSULTĂRI la Cotroceni. PNL: „Ne pică ca o mănuşă”. Delegaţia care merge la discuţiile cu Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a invitat pentru luni la Palatul Cotroceni partidele și formațiunile parlamentare la consultări referitoare la stadiul legislației electorale și procedurile parlamentare de încuviințare a cererilor justiției.

Mandatul nostru este clar la consultările cu președintele Klaus Iohannis, care ne pică ca o mănușă. În legătură cu posibilitatea exercitării votului pentru cetățenii din afara granițelor, PNL a depus un proiect la Parlament pe care îl vom susține și în fața președintelui”, a afirmat Ionuţ Stroe, pentru Agerpres.

El a arătat că liberalii sunt în favoarea simplificării și accelerării procedurilor parlamentare în cazul cererilor justiției.

„Suntem pentru și avem de un an de zile un proiect prin care se simplifică și se accelerează procedurile parlamentare, în contextul în care propunem un termen de 48 de ore de soluționare a cererilor justiției”, a spus Stroe.

Potrivit lui Stroe, delegația PNL care va merge la consultările cu șeful statului nu a fost încă stabilită. El a arătat însă că printre cei care vor face parte din delegație se numără Vasile Blaga, Mihai Voicu și Cătălin Predoiu. Copreședintele PNL Alina Gorghiu a precizat miercuri că nu va participa la consultările cu șeful statului, deoarece va fi plecată din țară.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis, consultări cu partidele pe 20 aprilie pe tema parlamentarilor penali şi a legii electorale

DELEGAŢIA PNL

Copreședintele PNL Vasile Blaga, prim-vicepreședinții Cătălin Predoiu și Ludovic Orban, vicepreședintele Mihai Voicu și secretarii generali Marian Petrache și Gheorghe Flutur fac parte din delegația liberalilor care va merge luni la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

Potrivit unui comunicat AL PNL, copreședintele Alina Gorghiu nu va merge la consultările de la Cotroceni, ea aflându-se în perioada 19 — 26 aprilie la Adunarea Parlamentară a NATO, care se desfășoară în SUA, în calitate de membru al delegației României.