Consulul onorific al Serbiei, beat la volan. Nu a oprit la semnalele Poliţiei şi a lovit un poliţist

Un consul onorific de la Consulatul Republicii Serbia nu a oprit la semnalele polițiștilor,  motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia. În încercarea de  a scăpa, autoturismul consulului a tamponat autospeciala de poliție. Astfel, polițiștii au recurs la imobilizarea și încătușarea atât a conducătorului auto, cât și a celor trei pasageri. Din eveniment a rezultat rănirea ușoară a unui agent de poliție.  De astfel, în urma verificării cu aparatul alcooltest s-a dovedit că acesta era sub influența băuturilor alcoolice.

18 ian. 2020, 07:18
Consulul onorific al Serbiei, beat la volan. Nu a oprit la semnalele Poliţiei şi a lovit un poliţist

`Noaptea trecută, polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, aflându-se în executarea serviciului,  pe șos. Pipera, la intersecția cu Calea Floreasca, a efectuat semnal de oprire a unui autoturism înmatriculat în Elveția. Conducătorul autoturismului nu a respectat semnalul agenților de poliție S-a procedat la urmărirea acestuia, ulterior fiind interceptat. În încercarea de a scăpa, autoturismul a tamponat autospeciala de poliție. S-a procedat la imobilizarea și încătușarea atât a conducătorului auto, cât și a celor trei pasageri”, au declarat surse judiciare pentru ȘTIRIPESURSE.RO

Potrivit sursei menționate,  conducătorul auto a prezentat Potrivit sursei menționate,  conducătorul auto a prezentat polițiștilor  „o carte de identitate eliberată de MAE, declarând că este consul onorific la Consulatul Republicii Serbia”

De asemenea,  conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, „rezultatul fiind 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la INML pentru recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din eveniment a rezultat și rănirea ușoară a unui agent de poliție”, au mai spus surse judiciare.