Consumați roșii în fiecare zi? Dacă aveți aceste simptome, mergeți de urgență la medic

Consumați roșii în fiecare zi? Gustoase și pline de beneficii pentru organism, aceste fructe vă pot crea și probleme. Dacă aveți simptomele prezentate mai jos, este necesar să vă vadă un doctor de urgență. Grație licopenului, unul dintre cei mai puternici antioxidanți, roșiile sunt indicate celor care probleme de inimă, dar și anumite tipuri de cancer.

19 aug. 2023, 23:40
Consumați roșii în fiecare zi? Dacă aveți aceste simptome, mergeți de urgență la medic
Consumați roșii în fiecare zi?

Consumați roșii în fiecare zi? Trebuie să știți că acestea conțin compuși ce subțiază sângele, de aceea se recomandă să fie mâncate de persoanele care au boli ce implică formarea cheagurilor de sânge. Sucul proaspăt de roșii sau roșiile bine coapte sunt cele mai bune pentru anemie. Cei care au astfel de probleme pot consuma zilnic câteva roșii sau să bea 150 ml de suc din tomate.

Consumați roșii în fiecare zi?

Roșiile pot conduce la apariția de probleme digestive, arsuri la stomac. Dacă mâncați multe roșii, e posibil să apară și refluxul gastroesofagian, dar și balonare, crampe abdominale și diaree.

Pe de altă parte, există și persoane care au intoleranță la roșii, care se manifestă prin mâncărime și poate duce la erupții cutanate. La primele simptome, specialiștii recomandă să vă prezentați imediat la medic pentru a primi ajutorul de care aveți nevoie. În altă ordine de idei, sunt puțini cei care că sunt anumite medicamente care interacționează cu roșiile, în special cele care țin aciditatea gastrică sub control sau  medicamentele anticoagulante.

E necesar să reduceți consumul de roșii și dacă suferiți de astm bronșic, aveți menstre dureroase, boli ginecologice sau litiază renală sau pietre la rinichi. Mai mult, studiile au arătat și faptul că roșiile pătează dantura de cinci ori mai mult decât tutunul și cafeaua.

Citește și: Roșii românești la doar un leu kilogramul. Oamenii stau la coadă ore întregi: „Sunt mai curate”

Beneficiile roșiilor cherry pentru sănătate

Roșiile cherry au devenit din ce în ce mai populare în rândul românilor, în ultimii ani. Primele importuri în țara noastră au venit în anii ’90, timid. Totuși, popularitatea lor a crescut puternic în ultimul deceniu.

Astfel, roșiile cherry se găsesc în ziua de azi în aproape toate piețele, hypermarketurile și magazinașele. De multe ori, roșiile cherry sunt utilizate la gătit, pentru ornament, dar și pentru a fi consumate pur și simplu, din cauza faptului că roșiile de dimensiuni obișnuite sunt în general fără gust.

Există mai multe soiuri de roșii cherry. Unele sunt mai rotunde, altele sunt mai alungite, ovale. Cert este că în afară de gustul dulce, aceste roșii au și multiple beneficii asupra sănătății. (Citește AICI mai multe detalii)