Consumatorii cu venituri mici vor primi ajutor majorat pentru plata facturilor la energie VIDEO

Ministerul Muncii pregăteşte un pachet de măsuri pentru ca cei cu venituri reduse să nu fie afectaţi de creşterea tarifului la energie, informează România TV. Mariana Câmpeanu a declarat că cei încadraţi în categoria consumatorilor vulnerabili vor primi ajutor majorat începând cu luna iulie.

15 apr. 2013, 14:15
Consumatorii cu venituri mici vor primi ajutor majorat pentru plata facturilor la energie VIDEO

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că se pregăteşte un pachet de măsuri care vin în sprijinul consumatorilor cu venituri mici, astfel încât aceştia să nu fie afectaţi de majorarea tarifului la energie.

Un pachet de măsuri care o să înceapă cu luna iulie pentru persoanele care primesc venitul minim garantat şi alocaţia de sprijin pentru familie. Vor primi începând cu iulie un ajutor majorat şi, de asemenea, în septembrie vom calcula ajutorul suplimentar pentru încălzire care va începe din noiembrie„, a precizat Mariana Câmpeanu.

Întrebată de jurnalişti cu cât va fi majorat acest ajutor, ministrul a explicat: „Se calculează în funcţie de grupe de venituri şi în funcţie de cât o să primim de la ministerele de resort cu cât anume este creşterea unei facturi„.