Consumul de peşte în dieta gravidei. Un aliment care cere atenţie sporită

Peştele in dieta gravidei: este interzis sau permis? Cât de nociv este mercurul pe care-l conţine? Multe femei însărcinate se confruntă cu această dilemă.

10 sept. 2014, 07:00
Consumul de peşte în dieta gravidei. Un aliment care cere atenţie sporită

Peştele este o sursă majoră de acizi graşi Omega 3, importanţi pentru dezvoltarea bebeluşului tău. Are un conţinut scăzut în grăsimi saturate şi este bogat în proteine, vitamina D şi alţi nutrienţi importanţi.

Pe de altă parte, ai auzit însă numeroase avertismente legate de mercurul pe care-l conţine peştele şi care, în doze mari, este nociv pentru dezvoltarea creierului bebeluşului tău şi a sistemului nervos. Hai să aflăm despre ce este vorba, cum ajunge mercurul în peşte şi cum trebuie inclus peştele în dieta gravidei.

Dezvoltarea bebelusului: tabel cu greutatea si inaltimea pe luni

Cum ajunge mercurul în peşte

Mercur este peste tot, chiar şi în aerul pe care îl respirăm.

Unele surse (cum ar fi: vulcanii şi incendiile forestiere) sunt naturale, dar este eliberat în atmosferă şi de centrale electrice, de fabrici de ciment şi alte produse chimice şi de producătorii industriali. Când mercurul ajunge în apă, bacteriile îl transformă în metil mercur. Peştele absoarbe metil mercurul din apa în care înotă şi din ceea ce mănâncă, iar acesta rămâne în el chiar şi după ce este e gătit.

Citeste mai multe despre pestele in dieta gravidei pe mami.ro.